NASLOVNA / VESTI / Volkswagen obećava 36.000 EV punjača na tlu Evrope do 2025. godine

Volkswagen obećava 36.000 EV punjača na tlu Evrope do 2025. godine

 

Prelazak na električnu mobilnost je nešto što se ne dešava “preko noći”, a gigant automobilske industrije kao što je VW to zna i te kako dobro. Međutim, najveći proizvođač automobila sa Starog kontinenta želi da na sve načine ubrza tranziciju ka električnoj mobilnosti.

Prvi srpski električni automobil konačno predstavljen

Prvi korak ka bržoj tranziciji jeste proizvodnja električnih vozila koja se broji u milionima. Naravno, tako nešto mora da prati i ulaganje u infrastrukturu. Naime, džaba veliki broj električnih automobila ako nema mesta na kojima se oni mogu puniti.

Upravo iz tog razloga VW grupacija planira da do 2025. godine, na tlu Evrope, instalira preko 36.000 punjača. Od tih 36.000 punjača, 11.000 će nastati u Volkswagen-u. Oni će biti instalirani u postrojenjima nemačkog proizvođača, ali i u salonima u velikim gradovima.

Da bi u svojoj misiji uspeo, Volkwagen će investirati oko 250 miliona evra.

Za početak, VW će instalirati oko 4.000 punjača za zaposlene u tok kompaniji, a mnogi o tih punjača će biti dostupni i javnosti. Do 2020. godine će biti instalirano oko 2.400 punjača na bitnijim putevima i auto-putevima u Evropi.

Izvor: Vrelegume.rs

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply