NASLOVNA / HOT / Elvisov Harli bi mogao da postane najskuplji aukcijski motocikl ikada

Elvisov Harli bi mogao da postane najskuplji aukcijski motocikl ikada

Dva poznata elementa američkog sveta će se uskoro sreti na jednoj aukciji, gde će novog vlasnika potražiti Harley Davidson FLH, ranije bio u vlasništvu Elvisa Prislija.

I mada Elvis odavno nije među živima, njegovo nasleđe još uvek živi i danas se smatra vanvremenskom muzičkom ikonom. Tako se mogu povući paralele između Prislija i brenda iz Milvokija, koji ove godine proslavlja 120 godina postojanja.

Sada se jedan od motocikala američkog pevača nalazi na aukciji. To je FLH iz 1976. Godine, deo serije S228 i navodno je poslednji Harley-Davidson motocikl koji je Elvis kupio pre nego što je preminuo u avgustu 1977. Nakon njegove smrti, prodat je vlasniku jednog hotela koji ga je koristio za promocije. Bicikl je potom poslat u muzej u mestu Murdo, gde je postao jedan od najznačajnijih delova tamošnje kolekcije.

Motocikl se već jednom našao na aukciji. Bilo je 2022, kada je zaradio 800.000 dolara (oko 740.000 evra), mada su incijalne procene pominjale i sedmocifreni iznos.

Sada ponovo traži dom, sa samo 1.261 miljom (nešto preko 2.000 km) na satu i vezom sa Elvisom Prislijem. Stručnjaci smatraju da bi mogao da obori rekord kada su aukcijske prodaje u pitanju. Ukoliko u tome uspe, s trona će skinuti jedan drugi Harley-Davidson, model po imenu Strap Tank  na aukcija. Ako obori rekorde, zauzeće prvo mesto od modela Harlei-Davidson Strap Tank, prodat za oko milion dolara početkom godine.

Kralj je bio veliki obožavalac američkog proizvođača motocikala i posedovao je nekoliko njegovih motocikala.

Izvor: Moto-berza.com

PROČITAJ I OVO!

kineska g klasa mercedes

Kineska G klasa košta 6000 evra

Sviđa vam se otmeni Mercedes G klase, ali nemate 166.000 evra za ispunjenje sna? Ne …

Leave a Reply