02/07/2020 10:55:50 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Kia najavila novi koncept za sajam u Frankfurtu

Kia najavila novi koncept za sajam u Frankfurtu

Kia-concept-1

Kia je najavila novi koncept za Sajam automobila u Frankfurtu 12. septembra. Radi se o elegantnom hečbeku koji prikazuje Kia-in pravac za sledeću generaciju Cee’d modela koji se prodaje u Evropi. Koncept je duži, sportskiji i ima više odlike sportskog karavana od trenutnog Cee’d-a.

Koncept je stvoren u Kia-inom dizajn centru u Frankfurtu u Nemačkoj, koji je na samo nekih 500 metara od mesta gde će se održati Frankfurtski Sajam automobila.

Iako detalji nisu odmah objavljeni, Kia je i u nekim ranijim prilikama već prikazivala impresivne koncepte, a onda koristila određene elemente dotičnih na svojim modelima za serijsku proizvodnju. Kia se inače veoma oslanja na svoj studio za evropski dizajn, i to im se itekako isplatilo u prošlim godinama.

U međuvremenu, Kia će takođe prikazati mali crossover Stonic na Sajmu u Frankfurtu, automobil koji je rođak Hyundai Koni. IHS Markit, firma koja se bavi istraživanjem što se tiče automobilizma uopšte, procenjuje da bi Stonic mogao da se proda u cifri od 118.300 primeraka do 2019. godine.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply