NASLOVNA / KONCEPTI / Novi Citroenov koncept – DS Divine

Novi Citroenov koncept – DS Divine

citroen-ds-divine-koncept

Svaki proizvođač automobila teži da na neki način ojača brend poziciju, što je i logično, gde je jedan od najboljih alata i zasebna serija, u većini slučajeva sportksa serija automobila, na kojoj se ne bi štedelo, a sve to još jednom da bi se ojačala slika o samom brendu.

Kod Renaulta, to je RS serija, kod Audija S i RS itd, kod Citrona to je DS serija. Međutim, online su procurele i informacije o novom koncept vozilu kodnog imena „DS Divine“ koji će po svemu sudeći pomalo da odskače od šablona.

Kako su iz Citroena rekli “DS Divine” koncept predstavlja viziju budućnosti DS brenda i vrhunskog “Hyper” enterijera koji nudi visoki nivo personalizacije. Ali ono po čemu se ovaj koncept sa četvoro vrata izdvaja jeste sjajan dizajn šasije. Ipak, za one koji žele da uživaju u vožnji dok su u kabini DS i tu nudi razne futurističke opcije. U ponudi su tri različita enterijera koji se mogu promeniti za 15 minuta, a u njihovom dizajniranju su učestvovali dizajneri Swarowski kristala.

Što se tiče dimenzija “DS Divine” koncepta njegova dužina iznosi 4210mm, širina je 1980mm a visina svega 1350mm. Motor je THP benzinac zapremine 1.6 litara snage 270 konja. Citroen nije rekao koji će se modeli proizvesti na osnovu ovog koncepta ali nema sumnje da će novi automobili Francuza biti imati dosta karakteristika “DS Divine” koncepta.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply