12/06/2024 11:44:50 PM
NASLOVNA / AUTO SPORT / Trkački Ligier JS2 RH2 hranjen vodonikom

Trkački Ligier JS2 RH2 hranjen vodonikom

Ligier je konvertovao svoj trkački automobil JS2 da koristi vodonik, kao deo povezivanja sa Boschom kako bi dokazao mesto ove tehnologije u budućnosti motosporta.

Nazvan JS2 RH2, predstavljen je na 24 sata Le Mana, koji ove godine slavi 100. godišnjicu. Baziran je na standardnom trkačkom automobilu Ligier JS2, a koristi Ford ‘Cyclone’ 3,0 litarski V6 motor sa dva turbo punjača koji, kaže Ligier, daje “veoma visoku specifičnu snagu”.

ligier 2 vodonik 2023

Kako navodi Autocar, izvršene su adaptacije na sistemu paljenja i ubrizgavanja goriva, koji obećava ekonomično sagorevanje.

Modifikacije znače da V6 sada ima 563 KS (238 KS više od standardne benzinske jedinice) i da će biti „još više optimizovan u narednim nedeljama“.

Ligier i Bosch ne govore o težini. Međutim, očekuje se da će JS2 RH2 biti nešto teži od konvencionalnog JS2, koji ima 1055 kg.

ligier 2 vodonik 2023

Automobil je već prošao testiranje na nemačkim trkačkim stazama, a probe će se nastaviti širom Evrope ovog leta. Prema Žaku Nikoleu, predsedniku Ligier Automotive, automobil pokazuje da je Ligier „spreman da se uhvati u koštac sa izazovima sutrašnjice“.

Za optimizaciju pakovanja, sistem za skladištenje vodonika koristi Hexagon Purus rezervoare visokog pritiska integrisane u ugljenični monokok automobila koji rade na pritiscima do 700 bara.

Da bi se zaštitio od „situacije kvara“, sam rezervoar za vodonik, motorni prostor i komponente koje regulišu koliko se vodonika koristi u bilo kom trenutku drže se odvojeno.

Jerg Ruger, predsednik Bosch inženjeringa, kaže da bezbednosni sistemi automobila mogu da se kreću „od upozorenja vozaču na displeju do gašenja pojedinačnih linijskih kola do potpunog gašenja sistema“.

Izvor: Autoblog.rs

PROČITAJ I OVO!

Miljković vozio Spa Francorchamps

Odlične vožnje u senci diskvalifikacije Nikola Miljković je proteklog vikenda prvi put vozio na čuvenoj …

Leave a Reply