13/06/2024 12:50:41 AM
NASLOVNA / PREMIJERE / U pripremi nova Škoda Roadiaq

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U ovogodišnjem projektu, 29 učenika Škodinog centra za šegrtovanje u Mladoj Boleslavi transformišu električni Škoda Enyaq SUV u multifunkcionalni kamper kombi i mobilno kancelarijsko vozilo prepuno održivih unutrašnjih materijala.

9th Apprentice Car će zato ponuditi obilje prostora i pametnih ideja za rad i opuštanje – zajedno sa pogonom na sve točkove koji je spreman da odvede današnje digitalne nomade gde god žele.

„Ovaj projekat omogućava našim studentima da svoje novostečeno znanje primene u praksi uz sistematski razvoj svojih veština. Štaviše, studenti zaranjaju duboko u ceo proces projektovanja i proizvodnje novog vozila – od prvih skica na papiru do planiranja, organizacije i finalne montaže. Jedinstven po obimu i sofisticiranosti, ovaj godišnji projekat nudi studentima priliku da iznesu kreativne predloge i pametne ideje”, kaže Martin Slabihoudek, direktor Škoda Auto stručne škole.

Tokom celog procesa, podršku učenicima pružaju njihovi nastavnici i stručnjaci iz brojnih Škodinih odeljenja kao što su dizajn, tehnički razvoj, proizvodnja i IT, kao i stručnjaci za konverziju kamper kombija treće strane. Zvanična prezentacija nove Škode Roadiaq je zakazana za jun 2023.

Dužina, širina i međuosovinsko rastojanje osnovnog vozila ostaju gotovo nepromenjeni. Međutim, sa 1966 milimetara, Škoda Roadiaq je za punih 35 cm viša od standardnog Enyaqa – to je uglavnom zahvaljujući novom krovu koji je dizajniran da ponudi dovoljno prostora za rad i opuštanje. Solarne ćelije stvaraju dodatnu energiju za životni prostor u vozilu, a Roadiaq se takođe može povezati na eksterno napajanje u kampovima ili parkovima za kampere.

Da bi zaista mogli da koriste novorazvijeni krov, studenti su morali da potpuno redizajniraju vrata prtljažnika, a ova komponenta sada omogućava pristup maloj kuhinji integrisanoj u ono što je nekada bilo prtljažni prostor. Štaviše, vrata prtljažnika mogu biti opremljena šatorom kako bi se obezbedilo još više životnog prostora iza vozila. Stalna internet veza omogućava stanarima da rade i strimuju video snimke sa bilo kog mesta. Pored potpuno funkcionalne IT opreme, Škoda Roadiaq se može pohvaliti i enterijerom i presvlakama sedišta od održivih materijala.

Izvor: Škoda

PROČITAJ I OVO!

VIDEO – Napokon – Trejler za novi “The Grand Tour”

Za sve ljubitelje The Grand Tour serijala, napokon dolazi period uživanja. Naime pogledajte trailer koji …

Leave a Reply