NASLOVNA / TUNING / Ovako izgleda SSR Performance Porsche 911 Turbo

Ovako izgleda SSR Performance Porsche 911 Turbo

Tjuneri vole Porsche 911 jer predstavlja sjajnu platformu za brojna poboljšanja. Nemački tjuner SSR Performance je kreirao GT na bazi aktuelne 992 generacije modela 911 Turbo te je povećao njegovu snagu na 860 KS i 950 Nm obrtnog momenta. Proizvodnja će biti ograničena na samo 10 primeraka.

Kako navodi Klix.ba, SSR je izvukao dodatnu snagu modifikovanjem turbopunjača, usisnog sistema, poboljšanja sistema za hlađenje vazduha i promenama izduvnog sistema. Takođe, tjuner je pripremio novi softver za motor i menjač. Podatak o ubrzanju nije objavljen, ali maksimalna brzina je elektronski ograničena na 338 km/h.

SSR GT koristi amortizere s tri podešavanja napred i četiri pozadi, dok kočioni sistem uključuje nove pločice, Stahlflex creva i poboljšani sistem hlađenja.

SSR je posvetio pažnju i aerodinamici te je utrostručio downforce u odnosu na standardni 911 Turbo. Deo karoserije je hauba s “nozdrvama” kao u slučaju najnovijeg modela GT3, dok se u uglovima nalaze krilca. Zadnje krilo je u obliku labudovog vrata, a napravljene su i promene podvozja.

SSR je radio na ovom projektu dve godine s ciljem kreiranja snažnog automobila koji se može voziti na putu, ali i koji će biti sjajan na stazi.

Biće proizvedeno samo 10 primeraka, a kupci mogu da sarađuju s kompanijom da bi izabrali boju karoserije i detalje unutrašnjosti.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: SSR Performance

PROČITAJ I OVO!

VIDEO – Alfa Romeo Stelvio sa 560KS na Autobanu

Ako mislite da ste sve videli, onda se još jednom zapitajte da li je to …

Leave a Reply