NASLOVNA / KONCEPTI / Hyundai N Vision 74 na Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Hyundai N Vision 74 na Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Hyundai je u julu prošle godine predstavio N Vision 74 Concept, kojim je odao počast Pony Coupeu iz 1974. godine, koncept automobilu koji je dizajnirao legendarni Giorgetto Giugiaro.

Pojedini mediji u Južnoj Koreji su nedavno pisali da bi ovaj sportski model mogao da krene i u serijsku proizvodnju, ali je Hyundai to ubrzo demantovao. U svakom slučaju, N Vision 74 je dobio pozitivne povratne informacije od entuzijasta i novinara širom sveta.

Ovog vikenda je Hyundai ponovo pokazao N Vision 74, i to na tradicionalnom događaju Concorso d’Eleganza Villa d’Este na obali jezera Komo.

N Vision 74 se inače opisuje kao retrofuturistički model, koji pokazuje futurističku naučno-fantastičnu tehnologiju. N Vision 74 pokreće hibridno-vodonični pogonski sistem koji kombinuje baterijsko-električni pogonski sistem i vodoničnu gorivnu ćeliju. Sa rezervoarom za vodonik koji se može napuniti za pet minuta i baterijom od 62,4 kWh sposobnom za brzo punjenje od 800 V, N Vision 74 ima domet od 600 km.

Automobil raspolaže sa ukupno 500 kW/680KS i 900 Nm obrtnog momenta, što omogućava maksimalnu brzinu od 250 km/h.

U vezi dimenzija, N Vision 74 je dugačak 4952 mm, širok 1995 mm, visok 1331 mm, a ima međuosovinsko rastojanje od 2905 mm.

„Dizajn modela N Vision 74 koji je orijentisan na budućnost odražava poštovanje i uvažavanje koje imamo za posvećenost i strast koja je ušla u koncept Pony Coupea“, navodi SangYup Li, izvršni potpredsednik i šef Hyundai dizajnerskog centra.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Najava za Audi RS E-Tron GT Ice Race koncept

Audi sa tizer videom najavljuje RS E-Tron GT Ice Race Concept koji će premijeru imati …

Leave a Reply