12/06/2024 11:43:31 PM
NASLOVNA / VESTI / BMW Motorrad predstavio M 1000 XR prototip

BMW Motorrad predstavio M 1000 XR prototip

BMW Motorrad je entuzijastima dao uvid u dugo očekivani M 1000 XR prototip. Ovaj najnoviji dodatak liniji modela M dizajniran je da zadovolji zahteve vozača koji traže visoke performanse na velikim udaljenostima, kako na putu tako i na trkačkoj stazi.

bmw-m-1000-xr-prototype-2

Ovaj prototip prikazuje uspešnu strategiju nemačke kompanije za uključivanje renomiranog M brenda, poznatog po uspehu u trkama i automobilima visokih performansi, u svoju ponudu motocikala. Sa uvođenjem M RR i M R poslednjih godina, M 1000 XR dodatno učvršćuje njihovu posvećenost ponudi nezavisnih M modela.

U svojoj srži, M 1000 XR ima linijski četvorocilindarski agregat koji je zasnovan na jedninici S 1000 RR superbajka. Koristeći BMW-ovu inovativnu ShiftCam tehnologiju, ova pogonska jedinica isporučuje preko 200 KS sirove snage.

Uprkos impresivnim performansama, M 1000 XR može se pohvaliti izuzetnom težinom od samo 223 kg kada je potpuno napunjen. U kombinaciji sa namenskom tehnologijom šasije, aerodinamikom i naprednom kontrolnom elektronikom, M XR briše granicu između putovanja na velike udaljenosti i trkačkih motocikala orijentisanih na stazu.

Za one koji traže još veće performanse, BMW nudi opcioni M Competition paket, koji obezbeđuje dodatno smanjenje težine i poboljšanu dinamiku vožnje. Najveća brzina prototipa dostiže impresivnih 280 km/h.

Aerodinamika je odigrala ključnu ulogu u razvoju M XR prototipa. Opremljen krilima, motocikl postiže vrhunsku stabilnost pri velikim brzinama, zahvaljujući povećanoj sili pritiska.

Ovo se prevodi u poboljšanu vuču i smanjenu tendenciju kretanja točkova tokom ubrzanja. Vozač ima koristi od boljeg kontakta između točkova i puta, što rezultira bržim vremenom kruga. Ergonomija položaja sedenja M XR takođe doprinosi poboljšanoj kontroli motocikla, posebno u supersportskom režimu.

Oslanjajući se na svoju stručnost u trkama, BMW je ugradio M kočioni sistem u M XR. M kočione čeljusti imaju prepoznatljiv plavi anodizirani premaz, koji odražava prepoznatljiv logo brenda. Ova tehnologija, izvedena iz BMW-ovih WSBK trkačkih mašina, obezbeđuje optimalne performanse kočenja i na trkačkoj stazi i u režimima performansi.

BMW Motorrad planira da objavi dodatne detalje o M 1000 XR modelu u drugoj polovini ove godine.

Izvor: Moto-berza.com

PROČITAJ I OVO!

bugatti chiron prve zvanicne slike

Bugatti opoziva jedan Chiron Super Sport zbog pogrešnih točkova

Opozivom je obuhvaćen JEDAN Chiron Super Sport sa 1600 KS, koji je fabrički opremljen pogrešnim …

Leave a Reply