NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Odštampala 15 000 evra na štampaču i otišla da kupi automobil

Odštampala 15 000 evra na štampaču i otišla da kupi automobil

Odštampala 15 000 evra na štampaču i otišla da kupi automobil

Jedna žena iz Nemačke je „smislila“ brži način da dođe do keša neophodnog za kupovinu novog automobila. Ono što je loše po nju u čitavoj priči je što nije imala ni opremu ni veštinu za to, tako da je uhapšena ubrzo nakon što je izašla iz prodajnog salona.

Ovaj bizaran događaj se desio u Kajzerslauternu. Naime, osoba je otišla do lokalnog salona i započela pregovore s prodavcem. Sve je bilo u redu dok nije ponudila da plati „u kešu“, ponudivši falsifikovanih 15.000 evra.

Ono što je najsmešnije je da se već na prvi pogled moglo primetiti da novac nije pravi, za razliku od nekih „majstora“ svog posla, koji naprave takve novčanice da je potreban detaljan pregled da bi se uočile razlike. Junakinja ove priče je novčanice jednostavno odštampala na regularnom kućnom štampaču.

Nakon pretresa njenog doma, nađen je štampač i još 13.000 falsifikovanih evra. Njen identitet nije javno objavljen, ali se radi o osobi staroj 20 godina.

Ovo bi moglo da joj donese najmanje godinu dana zatvora, po nemačkim zakonima.

Mada profesionalni falsifikatori koriste sofisticiranu opremu, amateri mogu preko interneta nabaviti  onu koja ne zahteva posebno znanje, a novčanica od 50 evra se najčešće krivotvori. U 2018. Je preko 17 miliona falsifikovanih evra povučeno iz opticaja.

Izvor: AutoRepublika

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Jedan komentar

Leave a Reply