09/07/2020 12:00:31 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / VIDEO: Električni Volkswagen Microbus u proizvodnji 2022.

VIDEO: Električni Volkswagen Microbus u proizvodnji 2022.

Dve vodeće osobe Volkswagena su objavile da će model na osnovi električnog koncepta I.D. BUZZ Microbus ići u serijsku proizvodnju.

Prevedeno to znači potpuno novu stranicu u 70 godina dugoj tradiciji Microbusa i ujedno snažan prodor u novi segment električnih komercijalnih vozila. Eckhard Scholz i Herbert Diess su na Concours d’Eleganceu u Pebble Beachu, Kalifornija, dali izjavu kojom potvrđuju start serijske proizvodnje. “Vozilo je važan nosilac Volkswagenovoj inicijativi električnih pogona i odvodi Microbus u budućnost”, rekao je Diess.

Elektricni-Volkswagen-Microbus-1

VW I.D. BUZZ će u salone stići nakon lansiranja kompaktnog I.D, odnosno nakon 2022. godine.

Ali nemojte očekivati ništa više od sličnosti u detaljima, ipak je gotovo pedeset godina prošlo otkako je VW Type 2 otišao u istoriju.

Prema zvaničnim podacima koncept pokreću dva elektromotora ukupne snage 374KS. Performanse su vanserijske, I.D. Buzz uz pomoć pogona na sva četiri točka do 100 km/h ubrza za 5 sekundi i može do limitiranih 160 km/h, a s jednim punjenjem baterija prelazi čak 600 km. Pritom imajte na umu da se radi o monovolumenu sa osam sedišta.

Posebno zanimljiv je prilagodljivi enterijer koji osim prevoza putnika lako može da preveze i veće komade tereta. Upravljački interfejs podrazumeva moderne tehnologije, sveprisutni ekstremno veliki ekran i naravno i kakvu takvu autonomnu vožnju.

Izvor: Index.hr

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply