10/05/2021 12:00:59 AM
NASLOVNA / VESTI / Svi bitniji modeli Audija dobijaju svoje hibridne verzije

Svi bitniji modeli Audija dobijaju svoje hibridne verzije

audi a3 hybrid 11 (1)

Audi planira da do 2020. kupcima ponudi “plug-in” hibridne verzije svih najvažnijih modela iz svoje game.

 

Šef istraživačko-razvojnog odeljenja Audija, Ulrih Hakenberg (Ulrich Hackenberg), izjavio je da ta kompanija paralelno radi na dve familije hibridnih modela – jednoj za automobile koji su bazirani na MQB, i drugoj za vozila koja koriste veću, MLB Evo platformu.

 

Predstavnik prve grupe hibrida, Audi A3 e-tron nedavno je počeo da se prodaje. Reč je o modelu koji je imao premijeru na auto-salonu u Ženevi 2013.

 

Hibridni pogonski sistem ovog automobila sastoji se od poprečno postavljenog 1.4 litarskog TSI benzinca koji razvija 150 ks i elektromotora koji proizvodi 75 kW/102 ks. Najveća kombinovana snaga dve pogonske jedinice iznosi 204 ks, a maksimalni obrtni moment 350 Nm.

 

U Audiju tvrde da je ovaj automobil u stanju da u kombinovanom režimu vožnje spusti potrošnju na svega 1,5 l/100 km, a emisiju ugljen-dioksida na 35 g/km. Vozač može da bira da li će automobil voziti u hibridnom, u benzinskom ili električnom režimu.

 

Kada se za pogon koristi samo elektromotor, Audi e-tron može da postigne maksimalnu brzinu od 130 km/h, a domet iznosi 50 km.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Jedan komentar

  1. Veoma intersantno. Igleda da je ovo pravac ka kome idu svi ostali, tj. a kratko vreme postaće trend.

Leave a Reply