21/04/2021 10:41:14 AM
NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Trkački Acura ARX-05

VIDEO: Trkački Acura ARX-05

Penske tim predstavili su u Montereju svoj novi trkački automobil za 2018. godinu, Acura ARX-05. Tim će testirati vozilo u Atlanti kao deo pripreme za IMSA WeatherTech SportsCar 2018 šampionat. Juan Pablo Montoya i Dane Cameron će biti vozač i suvozač u prvom automobilu (od dva planirana za tim). Montoya će biti za volanom tokom testiranja, dok je Cameron i dalje pod ugovorom sa Action Express Racing-om do kraja sezone. Imena posade drugog automobila biće objavljena nešto kasnije ove godine.

Acura-ARX-05-1

Tim je takođe potvrdio da će se takmičiti na Petit Le Mans-u u Atlanti u oktobru. Ipak, nova Acura ARX-05 neće biti automobil kojim će se takmičiti na toj trci. Umesto ARX-05, nastupaće u Oreca 07 koju pokreće Gibson V-8 motor, i na kojoj je model ARX-05 baziran. Trka će timu pružiti šansu da vide kako funkcionišu zajedno i mogućnost da vide šta mogu da unaprede pre zvaničnog početka nove sezone u januaru, na 24h Daytona trci.

Iako je šasija bazirana na Oreca 07 modelu, Acura je dostavila motor i body kit koji je u saglasnosti sa IMSA propisima. Izgleda veoma različito od ostalih modela, jer je body kit bez sumnje Acurin dizajn. Motor je baziran na Acurinom 3.5-litarskom V-6 koji pokreće MDX, RDX, TLX i RLX modele. AR35TT motor biće ograničen na 600 KS u skladu sa IMSA regulacijom.

Acura-ARX-05-2

Penske tim ulazi sa novim modelom u novo prvenstvo sa ciljem da pobedi. Ako neko može da se suprotstavi Cadillac-u i Wayne Taylor Racing-u to će biti Penske.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Arquus Scarabee – monstrum na 4 točka

Arquus Defense je filijala Volvo groupe, a Scarabee (Buba) je njihovo novo vojno vozilo. Ističu …

Leave a Reply