NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Video: Tenk u Velikoj Britaniji iznajmljuje se kao limuzina

Video: Tenk u Velikoj Britaniji iznajmljuje se kao limuzina

Tank Limo je verovatno prvi i jedini produženi tenk na svetu koji je moguće iznajmiti. Nalazi se u Velikoj Britaniji, a njime upravljaju poslovni parneri Nick Mead i Tod Chamberlain.

tank limo

Oni koji smatraju da iznajmljivanje Bentleyja ili Rolls-Roycea za specijalne prilike više nije hit, sada imaju neobičnu alternativu, piše Klix.ba.

Meadova priča s tenkovima je počela pre 30 godina kada je kupio dva. U to vreme mu je bio cilj da jedan zadrži, a drugi proda, međutim, čak i pre nego su mu isporučeni, jedna kompanija je tražila unajmljivanje tako da je za tu uslugu vratio više od polovine novca koji je uložio. To mu je bio znak da ima odličnu poslovnu priliku.

tank limo

Produženi tenk je potpuno legalan za drumsku vožnju u Velikoj Britaniji, ali mora da koristi gusenice s gumenom zaštitom. Težak je 17,5 tona, a maksimalna brzina kojom sme da se kreće je 32 km/h.

Iako je tenk velik i težak, njime je ipak lako upravljati jer se okreće u sredini. Imao je samo jedan incident kada je otkinuo retrovizor na jednom kombiju u Londonu.

Najniža cena po kojoj je moguće iznajmiti tenk je 1.600 funti, odnosno 1.762 evra.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Leave a Reply