NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Stvari na automobilu koje morate proveriti pred put

Stvari na automobilu koje morate proveriti pred put

Sigurno vam se hiljadu puta desilo da na putu do mora vidite automobile koji su se pokvarili i vozače koji očajnički traže pomoć. Kako biste ovo izbegli, morate se potruditi da vaš autombil bude spreman za put.

odmor letovaje auto pakovanje

Zato vam dajemo par saveta koji će vam pomoći da proverite vaše vozilo i da se tako uverite da je ono sigurno za put.

1. Ulje u motoru i rashladna tečnost

Pre polazka na dugačak put, obavezno proverite nivo ulja i rashladne tečnosti. Ako nemate dovoljno ulja ili tečnosti, vaš motor će se pregrevati, a tako rizikujete da pokvarite vaš automobil i da sebi upropastite odmor.

2. Kočioni sistem

Kočnice su najbitniji deo na vašem vozulu, jer vam bukvalno čuvaju glavu. Zato obavezno pogledajte u kakvom su stanju vaše kočnice i kočioni diskovi. Ako to sami ne znate, onda posetite majstora koji će to uraditi za vas.

3. Akumulator

Akumulator je takođe nešto što je dobro da proverite. Dok je vaš automobil upaljen, loš akumulator se neće primećivati, ali ako je on pri kraju svog životnog veka, onda vam može praviti probleme dok budete na putu ili kada budete u mestu na koje ste se uputili. Zato proverite kvalitet vašeg akumulatora, a ako ga imate više od 2,5 godine, onda vam savetujemo da kupite novi, jer je njihov vek obično oko 3 godine.

4. Gume

Gume su takođe veoma važne i potrebno je da imate gume sa odgovarajućom dubinom šare koja će vam omogućiti da upravljate vozilom kako treba. Najmanja propisana dubina šare na lenjim gumama je 1.6 mm, ali mi vam savetujemo da kupite nove gume ako primetite da vam je dubina šare manja od 2 mm. Takođe, vaše gume moraju biti dobro napumpane. Proverite koliko vaše gume moraju da budu napumpane, ali računajte na to da se u proseku gume pumpaju između 2.2 i 2.4 bara. Obavezno proverite i rezervnu gumu i njen kvalitet, jer nikada ne znate kada vam može zatrebati.

V.P.

PROČITAJ I OVO!

Video: Tenk u Velikoj Britaniji iznajmljuje se kao limuzina

Tank Limo je verovatno prvi i jedini produženi tenk na svetu koji je moguće iznajmiti. …

Leave a Reply