NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Policija u Brazilu zatvorila radionicu za pravljene replika Ferrarijevih i Lamborghinijevih modela

Policija u Brazilu zatvorila radionicu za pravljene replika Ferrarijevih i Lamborghinijevih modela

Policija u Santa Katarini u Brazilu je zatvorila radionicu u kojoj su pravljene replike skupocenih Ferrarijevih i Lamborghinijevih modela, prenosi portal Klix.ba

brazil

U radionici su policijski službenici pronašli osam replika, nakon čega su je zatvorili i tako prekinuli šemu falsifikovanja o kojoj su upoznati i italijanski proizvođači automobila.

brazil

Kopije Ferrarijevih i Lamborghinijevih modela su prodavane po ceni između 47.774 i 66.353 dolara, a radionica je koristila stare automobilske delove i druge materijale slabijeg kvaliteta, a kupci su naručivali vozila.

brazill

“U jedan automobil je ugrađen model Chevrolet/Opel Omege”, rekao je delegat Angelo Fragelli koji je bio odgovoran za operaciju.

Istraga je počela pre dva meseca nakon što je žalbu uputila pravna firma u Sao Paulu koja predstavlja Ferrari i Lamborghini. Italijanske kompanije su otkrile ilegalne operacije u nekoliko zemalja.

U radionici je policija zatekla osam nezavršenih automobila, alat i kalupe za proizvodnju, kao i znakove. Na mestu događaja su uhapšene dve osobe koje su nakon davanja izjave oslobođene, ali će biti optužene.

Istraga će se odnositi i na naručioce automobila.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

PROČITAJ I OVO!

Parkio Smarta u kuhinju da ga ne bi odneo uragan

Nakon što je opustošio Bahame, uragan Dorijan stigao je do obale Floride. Na Bahamima je …

Leave a Reply