17/04/2024 11:28:59 PM
NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Pogledajte šta Amerikanci rade sa Yugo automobilima

Pogledajte šta Amerikanci rade sa Yugo automobilima

Kompanija Zastava je 5 godina transportovala nova Jugo vozila u Ameriku sa namerom da proslavi ovaj mali automobil. Jugo je američkom tržištu predstavljen kao jeftin, ekonomičan gradski automobil koji je bio namenjen radničkoj klasi i siromašnom stanovništvu.

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Iako je prodaja bila dosta dobra, Amerikanci nisu bili oduševljeni ovim automobilom i često su govorili da je ovo automobil koji više gurate nego što vozite. Ipak iako je bio na lošem glasu, u Americi je ovo vozilo prodato u 141,651 primeraka.

Naravno, postojali su i oni Amerikanci koji su voleli ovaj automobil i koji im je bio simpatičan. 1997. godine održano je specifično takmičenje gde su vlasnici automobila prikazivali svoja Jugo vozila koja su bila pravi unikati. Ove godine održano je takmičene na kojem su vlasnici Juga morali da predstave najinteresantije i najneobičnije vozilo koje mora da bude funkcionalno i koje mora da ima svrhu.

Tako su ove godine kreirani Jugo automobil u kojima ste mogli da se tuširate, u kojima ste mogli da spremate ručak, a čak je postojao i Jugo koji je bio zamena za klavir.

Najbolje detalje ovog takmičenja možete pogledati u ovom video klipu iznad.

Izvor: Autoexclusive

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Leave a Reply