NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Na prodaju Yugo koji je stajao u garaži u Merilendu 31 godinu

Na prodaju Yugo koji je stajao u garaži u Merilendu 31 godinu

Na američkim farmama, u garažama i skladištima povremeno se pronalaze retki klasični automobili koji se zatim prodaju po visokim cenama. Međutim, sada je na prodaju ponuđen jedan nama dobro poznat automobil, a to je legendarni Yugo.

yugo

Radi se o modelu Yugo GV proizvedenom u bivšoj Jugoslaviji, koji “leži” u garaži u Merilendu od 1988. godine. Automobil je kratko korišćen i prešao je nešto više od 700 kilometara.

Vlasnik ga je kupio jer je smatrao da je “unikatan i praktičan”, ali ga je retko koristio. Nakon što ga je parkirao u garažu, izvadio je akumulator. Iako je automobil u izuzetnom kozmetičkom stanju, verovatno mu treba dosta pažnje kako bi ponovo bio u voznom stanju.

yugo

Inače, Yugo je u SAD stigao 1985. godine kao najjeftiniji automobil na tržištu, koštao je 3.990 dolara, ali Fox piše da ni ta niska cena nije mogla da opravda užasnu reputaciju zbog kvaliteta. Na američkom tlu je prodato nešto više od 140.000 primjeraka do 1992. godine.

Ipak, vlasnik za svoj automobil sada traži 9.000 dolara i uz njega nudi još jedan koji može da posluži za rezervne delove.

Izvor: Klix.ba / Fox

PROČITAJ I OVO!

Parkio Smarta u kuhinju da ga ne bi odneo uragan

Nakon što je opustošio Bahame, uragan Dorijan stigao je do obale Floride. Na Bahamima je …

22 KOMENTARI

 1. Vlastimir Zlatkovic

  moze samo 50 dolara ni vise ni manje

 2. AUTOMOBILI

  Da ne preteruješ malo?

 3. Ilija Ciric

  Za drugo i nije nego da stoji u garazi,mozes cuvati pilice u njemu

 4. Vlastimir Zlatkovic

  yugo u danasnje vreme za modelom koji vise nema delove nazalost opala cena nema vise boje takvih sedista volana menjaca nema nepostoji vise taj model ko ni karburator weber 3232dmtr 90 250

 5. Vranic Sasa

  imao sam ga sa 20god i vozio ga 10god bez problema čemu toliki negativni komentari za te pere nije moglo ništa bolje

 6. Marko Railic

  Šta vi znate šta je auto

 7. AUTOMOBILI

  Jeremija Matic Bravo za rečnik!

 8. Milos Trnjakovic-Trnja

  Jugo je zakon auto ili kec nebitno,bolje voziti naše nego pasate,BMW,mecke,koji su presli po 400-500hiljade pa kad ti rikne kompjuter vatasse za glavu

 9. Bozidar Grujic

  A ti si sve vozio mercedese itd.? Jugo je bio nas narodni auto i kad je izasao bio je vrlo dobar i kokurentan auto.

 10. Vlado Bogunovic

  Dacu mu dvesta evra samo da ga dogura do Beograda…

 11. Zoran Mihaljev

  KO KUDI JUGA I ZASTAVINA VOZILA JE NEZNALICA I SARLATAN. Koje zapadno vozilo jos ide iz 80- tih godina i po ovako losim putevima i odrzavanjem ,,teraj dok ne stane” . Zasto ta uvozna ,,markirana ” vozila propadnu za par godina kad dodju u ovu nasu srbiju i bivsu jugu , i raspadaju se od korozije za desetak godina? Da je srece da se i dalje proizvodi pa da imamo auto za svaki dan i za svaki dzep koji je stigao na svako odrediste gde se krenulo i retki su bili korisnici slep sluzbe i pomoci na putu kao ovi moderni cim nesto zasvetli sto evra i na dijagnostiku i plus popravka a za juga delovi u trafikama i poprevi ga svako ko zna da drzi cekic i kljuc trinaest.

 12. Dragan Gaja Gajic

  Budala trebo je vozati taj stari a iz ovog vaditi nove delove i menjati

Leave a Reply