03/03/2024 12:27:15 AM
NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Mercedes u vlasništvu car sharing kompanije završio kao „talac” nezadovoljnog vlasnika parkinga koji traži otkupninu

Mercedes u vlasništvu car sharing kompanije završio kao „talac” nezadovoljnog vlasnika parkinga koji traži otkupninu

Reč talac obično povezujemo s oružanim pljačkama i otmicama, ali ovoga puta priča je potpuno drugačija. Naime, Dan Smith iz Sijetla je bio neprijatno iznenađen kada je otkrio da je neko ispred njegove kuće parkirao Mercedes CLA koji je deo Car2go car sharing sistema.

mercedes cla

Jedan od korisnika koji ga je koristio jednostavno nije mogao da pronađe parking pa se parkirao na Smithovo privatno mesto ispred kuće. Naravno, Smith je zatim odlučio da pozove „pauka”, ali tri kompanije su ga odbile budući da automobil nije blokirao saobraćaj, a nije postojao ni jasan znak da je mesto privatno.

Prema informacijama televizijske stanice KIRO 7 koja je napravila i izveštaj o ovoj temi, Smith je zatim pozvao ljude u kompaniji Car2go i rekao im da imaju dva sata da pomere CLA. To se nije dogodilo, i tada kreće neverovatan deo priče. Smith naime odlučuje da Mercedes CLA uzeme kao „taoca”, oko njega stavlja barikadu i ne dozvoljava nikome da odveze automobil dok mu Car2Go ne isplati nadoknadu. A ona po njegovoj računici iznosi 300 dolara koliko ga je stajala barikada, 65 dolara za trošak skladištenja kao i dodatnih 500 dolara naknade za uznemiravanje jer su korisnici car sharing sistema želeli da dođu do automobila…Moramo priznati da zvuči prilično neverovatno, ali i hrabro na takav način davati uslove kompaniji kao što je Car2go koja se odmah oglasila po ovom pitanju. U izjavi za AP su napomenuli: „Nećemo dozvoliti ovakvo ponašanje koje uključuje ilegalno držanje naše imovine čime smo onemogućeni da stanovnicima Sijetla omogućimo prevoz.”

Iako ovo vide kao pokušaj iznude, u kompaniji su izjavili da im je u interesu da ovaj problem reše što pre i to bez odlaska na sud, pa preostaje da se vidi kako će se cela priča na kraju završiti…

Izvor: Jutarnji.hr

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Leave a Reply