NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Meksički kartel greškom poslao metamfetamin Fordovim dilerima

Meksički kartel greškom poslao metamfetamin Fordovim dilerima

Kriminalci umeju biti vrlo domišljati i kreativni, što često ne da mira predstavnicima zakona. Međutim, jedna tura nelegalnog metamfetamina iz Meksika prošla je potpuno naopako, kada je droga stigla u ruke pogrešnog dilera.

kartel droga

Umesto u ruke dilera droge, met je završio u 13 različitih Fordovih saloma širom istočne Kanade, a rezultat je bio jedna vrlo skupa logitička greška od strane krijumčara. Prema šaopštenju provincijske policije Ontarija, radnici četiri dilera Forda, čiji posao je završna inspekcija pristiglih automobila, otkrili su da rezervni točkovi Ford Fusiona nisu bili u fabričkim specifikacijama. Nakon pažljivije inspekcije, radnici su otkrili pakete metamfetamina u unutrašnjosti pneumatika i obavestili policiju. Policija je kontaktirala Ford, koji je pružio sve potrebne informacije o pošiljci vozila u pitanju. Devet od 14 pretraženih vozila u 13 Fordovih prodajnih objekata imalo je metamfetamin u sebi.

Dodatno, šest vozila sa drugog vagona iz iste pošiljke iz Meksika je takođe sadržalo met. Nakon toga, policija je uspešno zaustavila još jednu sličnu pošiljku automobila na granici. Pronađeno je gotovo 180 kilograma metamfetanima skrivenih u automobilima, čija procenjena ulična vrednost je oko 4.5 miliona dolara. Prema policiji, Ford i železnički prevoznik su zloupotrebljeni od strane “dobro uspostavljene, organizovane kriminalne grupe”, po svemu sudeći Sinaola kartela iz Meksika. Dodatna pretresanja vozila iz grada Hermosillo u Meksiku nisu donela pozitivne rezultate. Drugim rečima, krijumčari metamfetamina iz Meksika već imaju nove načine za isporuku svojih nelegalnih “dobara”.

Izvor: Dmotion.rs

PROČITAJ I OVO!

Parkio Smarta u kuhinju da ga ne bi odneo uragan

Nakon što je opustošio Bahame, uragan Dorijan stigao je do obale Floride. Na Bahamima je …

Leave a Reply