NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Kraj vraćanja kilometraže na kolima – Stigao “Taho špijun”

Kraj vraćanja kilometraže na kolima – Stigao “Taho špijun”

Ukoliko biste morali da pomislite na jednu stvar koja je vezana za kupovinu polovnih vozila na Srpskom tržištu, to bi verovatno bio onaj neprijatni strah od vraćanja kilometraže. Kada odete na lokalne placeve polovnih automobila koji su stigli iz inostranstva (ali i oni koji nisu), znate da nije pitanje da li je kilometraža vraćana, već koliko je vraćana. Prema nekim vestima, uskoro to više neće biti moguće, jer će uskoro biti moguće sa visokim stepenom pouzdanosti, utvrditi stvarnu kilometražu polovnjaka.

auto_plac_srbija_1

Naime, takozvani “Taho špijun” stiže u Srbiju i to uskoro. Reč je uređaju koji je patentiran je pre 15 godina u SAD, a već deset godina koristi se i u Evropi. Ovaj uređaj se oslanja navodno na sofisticiranu tehnologiju koja koristi ultrazvuk i specijalni softver na osnovu koga ispitivač može da ustanovi mnogo infomracija o polovnom vozilu. Ne samo koliko je automobil stvarno prešao kilometara već i u kakvom su stanju pojedini delovi, da li su menjani i da li se radi o prvoj ugradnji, pa čak i da otkrije da li šoferšajbna ima neki nedostatak.

auto_plac_srbija_2

Prema informacijama koje su objavljene, ovaj Taho špijun ispituje brojeve šasije, motora, delova, stanja u kom se nalaze pojedini delovi motora, menjača i još mnogo toga. Nakon očitavanja operater sve podatke unosi u program koji je priključen na veliku bazu podataka u Nemačkoj za sve zemlje EU i vrlo jednostavno se postavi dijagnoza. Na ovaj način će se konačno stati na kraj prodavcima koji tvrde da je automobil prešao “svega” 50 ili 100 hiljada kilometara, a zapravo je deset puta napravio obišao zemljinu kuglu.

 

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Leave a Reply