18/04/2024 12:40:44 AM
NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Koenigsegg Agera RS zaradila vlasniku 1.9 miliona dolara

Koenigsegg Agera RS zaradila vlasniku 1.9 miliona dolara

Američki kolekcionar super automobila Manny Khoshbin čekao je godinama na isporuku svog Koenigsegg Agera RS super automobila, ali ga je prodao već nekoliko meseci nakon isporuke zbog ponude koju “nije mogao odbiti.”

koenigsegg rs

Khoshbin je platio 2.2 milina dolara za svoj primerak Agere RS, a prodao ga je pet meseci kasnije za 4.1 milion dolara, čime je napravio profit od 1.9 miliona dolara. To je bilo “najbržih” 1.9 miliona koje je ikada zaradio, otkrio je trgovac nekretnina u intervjuu sa CNBC-jem.

Koenigsegg Agera RS je najbrži serijski automobil sa potvrđenom maksimalnom brzinom od 447.2 km/h. Khoshbinov automobil je poslednji primerak Agere RS, koja je napravljena u samo 25 jedinica, i karakteriše ga eksterijer u prirodnom finišu ugljeničnih vlakana i detalji od pravog zlata. Khoshbin je objasnio da nije nameravao da proda automobil, ali da ga je prijatelj stavio u kontakt sa zainteresovanim kupcem kojem su se sviđale opcije na njegovom primerku super automobila. “On je imao još jedan Koenigsegg u boji ugljeničnih vlakana sa zlatnim akcentima i ovo je bio savršen parnjak drugom u njegovoj kolekciji”, rekao je Khoshbin CNBC-ju. “Ja sam rekao 5 miliona dolara, ali smo se našli na 4.1 milionu dolara.”

Čekanje na novi Koenigsegg može trajati do četiri godine, jer kompanija proizvede u proseku jedan automobil mesečno, ali je Khoshbin čekao i duže od toga na svoju Ageru RS nakon što ju je test vozač Koenigsegga oštetio. Koenigsegg je odlučio da popravi oštećeni automobil i stavi u službu demo vozila, dok je Khoshbin dobio potpuno novu Ageru RS.

Izvor: Dmotion.rs

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Leave a Reply