NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Kako da znamo da je akumulator spreman za zamenu?

Kako da znamo da je akumulator spreman za zamenu?

Ništa nije gore nego kada se akumulator isprazni i kada vas automobil ostavi na cedilu.

akumulaotr

Akumulator je jedan od  najbitnijih delova na vašem automobilu iz razloga što je bez njega startovanje autombila nemoguće. Naravno, možete upaliti automobil guranjem il preko kablova, ali to je mučan proces sam po sebi.Zato je vrlo važno da se ispod vaše haube uvek nalazi ispravan i znažan akumulator koji vas neće iznereviti.

Međutim, postavlja se pitanje, kako znati kada je akumulator loš?

1. Paljenje

Ako čujete kliktanje kada palite automobil i ako verglanja čas ima, pa nema, onda to znači da je vaš akumulator skoro prazan i da ga je potrebno podhitno zameniti.

2. Slaba svetla

Ako primetite da su vaša svetla odjednom slabija i da ne svetle dovoljno jako, onda to može ukazati na loš akumulator koji jednostavno nema dovoljno energije i koji sprečava da faravoi sijaju punim kapacitetom.

3. Problemi sa elektrikom

Električne komponente u autu, poput radija i električnih podizača prozora, neće dobro raditi ako je akumulator slab ili pred kraj svog radnog veka. Ako primetite ovakve poteškoće, onda proverite i zamenite vaš akumulator.

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Jedan komentar

  1. Ovo uopšte ne mora sugerisati na akumulator, pogotovo što ste kod svake stavke napisali: “pod hitno zameniti akumulator”… Ako svetla loše svetle (nemaju dobar volumen svetlosti) može biti problem i alternator koji slabo puni, pa nema snage da podmiri i akumulator i potrošače… Kliktanje i prekidanje verglanja može biti i problematičan anlaser… Jedino što pod hitno treba uraditi, ako se bilo pta od ovoga dešava, je posetiti auto električara (osim ako vozač ima znanje i umeće da sam premeri punjenje ili proveri anlaser i akumulator)…

Leave a Reply