12/05/2021 11:39:31 PM
NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Kakav promašaj aukcijskih procenitelja: Ferrari 599 GTB za 250 dolara!

Kakav promašaj aukcijskih procenitelja: Ferrari 599 GTB za 250 dolara!

Radi se o šansi koja se pruža jednom u sto godina. Barem na prvi pogled tako deluje. Ovaj primerak superautomobila Ferrari 599 GTB će biti izložen na aukcijskoj prodaji u organizaciji lokalne policije kineskog grada Dongguan.

ferrari  aukcija kina e

Lepotan je zaplenjen pre nekog vremena, a već i na osnovu oglašene cene možete da pretpostavite da kupovina u sebi krije neku manjkavost… Zaista, kako ovakav automobil može da košta samo 250 američkih dolara, odnosno oko 200 i kusur evra, a posebno imajući u vidu da je od strane organa vlasti konfiskovan nakon banalnog saobraćajnog udesa?

ferrari  aukcija kina  e

Zapravo, ovaj primerak Ferrarija 599 GTB nije oduzet zbog samog udesa, već pre svega zbog toga što nije bio osiguran, odnosno vožen je neregistrovan pa kao takav nije ni bio u policijskoj evidenciji organa vlasti.

Kao rezultat toga, procenjen je metodom „starog gvožđa“ (scrap method), a primenom ove tehnike se dobija vrednost od 347 američkih dolara. Pošto Kinezi “imaju” smisla za poslovanje i poseduju preduzetnički duh, shvatili su da bi 30% popusta dodatno pospešilo interesovanje kupaca, pa su tako i postupili, s obzirom na to da, formalno-pravno, ovaj komad (uglavnom) metala uopšte ne može biti smatran automobilom.

Kineski zvaničnici nisu ponudili nikakvu informaciju u pogledu stanja konkretnog Ferrarija, niti podatke o pređenoj kilometraži. Pošto budući kupac neće moći da registruje ovog lepotana, jasno je da će biti korišćen za rezervne delove.

PROČITAJ I OVO!

Parkio Smarta u kuhinju da ga ne bi odneo uragan

Nakon što je opustošio Bahame, uragan Dorijan stigao je do obale Floride. Na Bahamima je …

Leave a Reply