NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Groblje retkih Tesla Roadstera trune u Merilendu

Groblje retkih Tesla Roadstera trune u Merilendu

Sa samo 2.450 Tesla Roadster EV prve generacije proizvedenih od 2008-2012, nazvati ih retkim je stvarno nezahvalno. Sa stalnim kašnjenjima i planiranjima novog modela,Tesla Roadster sledeće generacije je u planu negde u „budućnosti“, dok su oni prvi proizvedeni postali samo poželjniji, pogotovo za kolekcionare. Dakle, da li možete zamisliti zaprepašćenje onoga ko je pronašao čak šest njih iza Tesline prodavnice u Ovings Milsu, Merilend?

Danas se ne pominje Roadster u Teslinim prodavnicama, a čak nije ni naveden kao opcija kada se pretražuje korišćeni inventar u bazi podataka. Brzi pregled je pokazao da ni ovih šest nije na prodaju. Nijedan nije imao nalepnice za prozore, neki su bili oštećeni, a većina u prljavom stanju, što se može videti i na slikama. Registracione tablice su ukazivale da su mnogi od njih bili van puta najmanje dve ili tri godine.

Sa MSRP-om koji je počinjao od 98.950 dolara i stalno je rastao svake godine, Roadsteri nikada nisu bili jeftini. Kada su cene na kolekcionarskom tržištu počele da rastu 2021. godine, Hagerti je čak uključio Tesla Roadster na svoju tržišnu listu. Sada automobili lako donose plus 100.000 dolara na aukciji, pa je čudno što bi ih je Tesla ostavio ovde da sakupljaju borove iglice.

Niko u prodavnici nije želeo da govori o tome, ali tehničar iliti serviser, koji je odbio da kaže njiegovo ime, rekao je da je prodavnica Ovings Mills postala nešto poput centra za servis Roadstera na istočnoj obali. Imaju jednog kolegu koji je „rodster“ fanatik, koji voli da radi na ovim automobilima.

„ITeško je objasniti,“ da su oni serviseri, „većina originalnih tehničara koji su bili u Tesli, koji su znali kako da rade na njima, sada milioneri. Svi su napustili kompaniju“. Rekli su mi da je Tesla koristio velikodušne beneficije kako bi namamio servisere iz rivalskih firmi prilikom postavljanja sopstvenih servisnih centara. Kada je cena akcija skočila krajem 2010-ih, to je stvorilo neočekivani prihod za zaposlene i talas prevremenih penzionisanja. „Sjajno je što imamo nekoga sa dubokim poznavanjem ovih proizvoda koji seže zaista daleko u prošlost“, rekli su. „Kolega je odabrao da ostane jer voli automobile i rad”.

„Prva stvar koju treba da uradimo jeste da uklonimo bateriju velike snage i visokog napona na dnu“, rekao je anonimni serviser. „Sedište kompanije Tesla u Fremontu traži da im se svi ti paketi baterija vrate kako bi mogli da ih remontuju, servisiraju i recikliraju. Odatle se delovi uklanjaju po potrebi.

„To je kao piletina iz Costco roštilja“, rekli su. “Jedeš šta voliš prvog dana, a onda to staviš u frižider. I nastavljaš da ga prebiraš dok ne ostane ništa osim kostiju i ostataka.” Kada su automobili zaista čisti, servisni centar Ovings Mills prodaje aluminijumsku šasiju kompaniji za reciklažu metala. U poređenju sa desetinama modela Tesla 3, I, i S koje svakodnevno servisiraju, to je veoma mali deo njihovog poslovanja. serviser je rekao da rade na Roadsteru možda jednom u dva meseca.

Gledajući kroz minijaturno EV groblje, primećene su suptilne razlike između iteracija Roadstera. Bilo je standardnih i sportskih modela, tvrdih krovova i mekih krovova, manuelnih menjača i automatskih. Automobili su imali različite točkove, oznake i boje. Najmanje jedan je prošao nadogradnju baterije R80.

“Još uvek imam živa sećanja na čitanje prve vožnje Kim Reinolds Tesla Roadstera u štampanom izdanju MotorTrend-a iz marta 2008. i koliko je to bilo uzbudljivo. Teško je poverovati da su ovi automobili sada stari skoro 16 godina. Videti ih skrivene iza zgrade, prekrivene lišćem i prljavštinom, osuđeni da budu polako raskidani, čini se tako neplemenitom sudbinom.”

Međutim, u današnjem modernom svetu automobila za jednokratnu upotrebu i osiguravajućih kompanija koje šalju EV na smetlište umesto da plate da ih poprave, postoji nešto zadovoljavajuće u saznanju da će ovi Roadsteri biti pažljivo rastavljeni i reciklirani. Kako je rekordan broj električnih vozila krenuo na put, moraće se nešto preduzeti i po pitanju njihovog recikliranja.

Izvor sa slikama: motortrend.com

 

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Leave a Reply