NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Automobili više nisu bezbedni ni u garaži, a kamoli na otvorenom

Automobili više nisu bezbedni ni u garaži, a kamoli na otvorenom

Automobili više nisu bezbedni ni u garaži, a kamoli na otvorenom u Beogradu. Najugroženiji su stanari Novog Beograda, a stručnjaci savetuju da svog ljubimca na četiri točka zaštitite i električnim i mehaničkim sistemom, jer će lopove to bar donekle odvratiti od namere.

krade stealing lopov auto car

Tačnije, statistika kaže tačno 1,7 automobila dnevno se ukrade u glavnom gradu. To je skoro 30 procenata manje u odnosu na prošlu godinu kada se dnevno kralo 2,2 automobila.

Osim Novog Beograda, “ranjivi” su i automobili u opštinama Voždovac, Zvezdara, Čukarica i Rakovica, zbog blizine auto-puta, odlaznih i dolaznih puteva, širine i prostranstava parkinga, odnosno parkinzi su lako dostupni za dolazak i odlazak lopova.

Posebno su ugrožena vozila na parkinzima između stambenih blokova, odakle se krade čak osam od deset automobila, i to se uglavnom dešava noću.

Pored mraka koji im pruža zaštitu, tu su i krošnje drveća koje onemogućavaju vlasnicima da vide sa svojih prozora. Takođe na ovim parkinzima nema ni kamera, a to bi odvuklo lopove da dolaze na ovakva mesta i kradu automobile.

Što više sistema zaštite imate, lopovima će trebati više vremena da vam ukradu vozilo. Zato nije loše da pored elektronske, imate i neku mehaničku zaštitu.

Od ukupnog broja vozila koja su ukradena u BG, polovina je vozila starije proizvodnje za koja nije potrebno korišćenje nekog sofisticiranog elektronskog alata, odnosno nije potrebno neko veliko znanje.

Čak deset odsto svih ukradenih vozila su takozvani “trkači”. To su vlasnici vozila koji ne isključuju kola i ne vade ključ da bi “trknuli” do trafike, pekare ili apoteke.

Postoje lopovi koji su se izveštili samo za ovakve situacije i čim izađete iz kola oni sedaju za volan i nestaju.

Izvor: B92

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Leave a Reply