17/07/2024 11:35:52 AM
NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / Audi RS7 sa 771KS najbrže blindirano vozilo na svetu?

Audi RS7 sa 771KS najbrže blindirano vozilo na svetu?

Kada govorimo o blindiranim vozilima, prve asocijacije su najčešće masivni američki SUV modeli ili limuzine s dodatkom kilograma koje, iako su odlične po pitanju blokade metaka i ostalih opasnosti, ipak nisu najzabavnija vozila za vožnju.

audi rs blindiran

Kako piše Jutarnji, kompanija AddArmor je predstavila svoj projekat – blindirani Audi RS7 koji je pritom i tjuniran čime je postao najbrže blindirano vozilo na svetu! Čini se da će se zaštitari kompanija ili državnih institucija koje nabave ova vozila svađati oko toga ko će se naći za upravljačem. Šta je tačno posebno na ovom modelu? Pa krenimo od činjenice da je snaga 4,0 litarskog twin-turbo V8 motora porasla na čak 771KS uz 1085 Nm obrtnog momenta, što omogućava ovoj neuništivoj limuzini sprint do stotke za 2,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 325 km/h! Ponovićemo još jednom – ovo je najbrže blindirano vozilo na svetu!

audi rs blindiran

Kako su došli do ovakvih performansi? Samo tjuning motora nije bio dovoljan, budući da blindirani modeli uvek imaju dodatnu težinu zbog svih dodataka koje imaju. Zato su u kompaniji odlučili da koriste čvrste, ali i lagane materijale, pa su ojačani materijali povećali ukupnu težinu za samo 90 kg. Automobil pritom zadovoljava B4 nivo balističke zaštite.

audi rs blindiran

U AddArmoru tu nisu stali, već su odlučili da automobil opreme zanimljivim stavkama, a čini nam se da su im kao inspiracija poslužili filmovi o Džejmsu Bondu. Tako automobil može da ispušta posebne zvukove, opremljen je sprejem koji se po potrebi može ispustiti na neprijatelja. Osim toga, kvake mogu da postanu elektro-šoker što će onemogućiti neželjeni ulazak u kabinu.

Tu je i posebna kamera za noćnu vožnju, detektor eksploziva i mina kao i maske za vozača i putnike. Ispod prednjeg branika se nalaze ojačanja koja čuvaju hladnjak, pa je tako u slučaju bega s ovim monstruoznim Audijem moguće i probijati barikade.

audi rs blindiran

U krajnjem slučaju, u gepeku se nalazi i poseban deo s oružjem, a u trenutku kada se izvadi automobil će automatski nazvati 911 i poslati vašu lokaciju. Koliko sve to košta? Cena ovog modela u SAD-u iznosi 205.000 dolara, a ako već imate RS7 u garaži i želite ovakvu doradu, to će vas koštati 91.000 dolara. U kompaniji AddArmor ističu da je moguće odabrati i jeftinije varijante koje kreću od 28.000 dolara…

Izvor: Jutarnji.hr

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

6 KOMENTARI

  1. Zilhad Hasanbegovic za tebe je br1

  2. Ne razumem zasto proizvodjaci automobila prave masine koje idu po 250-300 km/h a svugde u svetu postoji ogranicenje brzine na auto putu do 130 ako se nevaram sem u nemackoj….treba da kupim auto recimo poput ovog audija i da ga vozam po nemackoj jer za nase puteve nije….gde je tu logika?

  3. Nebojsa Zuki Radosavljev ti to pekare kad ides po hleb vozis 150,mani se nebojša finoce….

  4. Nemanja Stankovic dok ne cape kad cape ce postujemo

  5. To je istina ziva,evo ja zivim u Svedskoj i ogranicenje je 110 na autoputu,a kamera na sve strane pogotovu na magistralnim delovima,a kad te cape ode dozvola zauvek i pitanje dali ces moci opet da polazes..?

  6. Vukasin Vule Ocokoljic kamere su označene, tako da i sa 200+ stigneš da ukočiš, veći problem su presretači ?

Leave a Reply