NASLOVNA / ZANIMLJIVOSTI / 5 RAZLOGA ZAŠTO MUŠKARCI VOLE AUTOMOBILE

5 RAZLOGA ZAŠTO MUŠKARCI VOLE AUTOMOBILE

Ljubav prema automobilima možda nekome nije razumljiva , ali jedno je sigurno, muškarci koji vole svoje automobile, imaju svoje razloge, a mi ćemo navesti onih 5 najvažnijih.

U PITANJU JE ISKRENA LJUBAV
Kaže se da se čovek istinski zaljubi tek kada mu ljubav bude uzvraćena, i da tek onda voli najviše. Možda je najbolji primer za ovu tvrdnju drugar koji slikovito opisuje svoju ljubav prema automobilu koji vozi. Na pitanje, zašto skoro svaki dan pere svoj automobil, zašto skoro svaki dan provera da li mu nešto fali, zašto ga toliko licka, dobio sam jednostavan odgovor. Kako čovek kaže, to je isto kao kad si sa ženom koju voliš, u braku. Koliko daješ i ulažeš u brak i u tu ljubav, toliko ti se vraća. Mnogi ljudi to ne mogu da razumeju. Sa mojom Alfom ti je ovako, okrenem ključ, prvo saslušam tihi šapat motora i šta mi govori, dozvolim da se dovoljno “zagreje”, pustim je da nastavi igru na putu neko vreme, kada znam da je spremna, stisnem gas jače, ona počne da reži i da mi „diže“ adrenalin, i tako u krug, tj. tako bih mogao godinama. Slušajući ga u potpunosti sam mogao da ga razumem.

how_to_wash_your_car

AUTOMOBIL JE SIMBOL MUŠKOSTI
Pre izvesnog vremena izvršeno je istraživanje na temu da li se nivo testosterona povećava tokom vožnje kod muškara. Pokazalo se da posle vožnje Toyote Camry, bez obzira u kojoj ulici vozili, nivo testosterona kod svih muškaraca uopšte nije promenio, dok je u slučaju vožnje Porschea bilo potpuno drugačije. Tokom vožnje u Porscheu kroz ulicu prepunu žena nivo testosterona kod ispitanika se značajno povećao, ali još zanimljivije je i to , da se nivo testosterona povećao u jednakoj meri kod svih ispitanika i kada su Porsche vozili kroz praznu ulicu”, saopštili su profesori Concordia univerziteta u Montrealu, u Kanadi.
Ovo uzbuđenje dakle nema apsolutno nikakve veze sa okolinom i eventualnom željom za privlačenjem pažnje. Stvar je u biološkoj reakciji tela koja se dešava nezavisno od spoljašnjih uslova okoline, a kojom se odašilju seksualni signali i na taj način ističu pojedinca kao alfa mužjaka.

simbol-muskosti

AUTOMOBIL TI DAJE SLOBODU
Da li vam se desilo nekad da jednostavno želite da pobegnete od nekog problema, bar na kratko. Sednete u kola koja volite, i uputite se na željenu destinaciju. Pri samom sedanju u kola, svi problemi već nestanu, osećate se opuštenije i na neki način znate šta treba tačno da uradite. Neka istraživanja su pokazala da držanje volana u rukama pruža osećaj vozaču da ipak drži sve pod kontrolom. Taj osećaj slobode kada si za volanom verovatno većina vas unapred razume, a kada se na to doda i zvuk motora, jasno je da se radi o receptu koji većina muškaraca rado konzumira kada želi da ode van okvira svog „gnezda“.

AUTOMOBIL-TI-DAJE-SLOBODU

AUTOMOBIL KAO ULTIMATIVNA IGRAČKA
Već od malih nogu prvo što muškoj deci uvale u ruke su autići , motocikli i ostala mašinerija. Još od malih nogu sanjamo, kad odrastemo, da ćemo biti u prilici da posedujemo neku od tih igračaka, ali onu pravu, veliku, koja će nam pružati više zadovoljstva od onog što smo imali u detinjstvu. E sad, tu postoji i još jedna bitna stvar. Tokom detinjstva muška deca imaju na raspolaganju raznorazne igračke, međutim kad odrastu i sve prerastu, automobil ostaje igračka sa kojom će se igrati do kraja života. Zato se i kaže da je automobil, ultimativna igračka savremenog čoveka.

AUTO-IGRACKA

U PITANJU JE PORODIČNO NASLEĐE I KULTURA
Naveo bih jedan primer za koji sam čuo, i moram navesti da mi akteri ove priče nisu poznati. Naime gospodin tad već u kasnim 50-etim, sređivao je Porsche 944 proteklih 10 godina kojeg je napuštenog kupio za mali novac. Kako se dalo saznati, žena ga je godinama kritikovala, osuđivala da se radi o krizi srednjih godina, jednostavno ga nije podržava u toj ideji da su mu automobili strast, a Porsche još jedna velika neprežaljena ljubav. Kako su godine odmicale, automobil je sređen do svog fabričkog stanja, i kada je sve već bilo gotovo, kada nije bilo ništa da se radi ili doradi na pomenutim kolima, isti je poklonio nekome ko je isto, ako ne i više voleo taj automobil, nekome ko mu je svih ovih godina pomagao da se ceo projekat završi, nekome ko ga je najbolje razumeo, a taj neko bio je njegov sin. Tek tada kada je ključeve predao svom detetu žena je shvatila koliko je grešila svih tih godina. Ono što hoću reći, tj. što ću sa sigurnošću preneti svom detetu je ista ta strast i ljubav prema mašinama na četiri točka, pa ako budem imao sreće da poživim dugo da vidim još jedno porodično nasleđe tog tipa, mojoj sreći neće biti kraja.

U-PITANJU-JE-PORODICNO-NASLEĐDJE-I-KULTURA

PROČITAJ I OVO!

bmw aukcija-2

BMW koji je proveo 35 godina na dnu reke ide na aukciju

Landau je mesto u Bavarskoj, a tamošnja policija je pronašla zanimljiv automobil, na dnu reke. …

Leave a Reply