NASLOVNA / KONCEPTI / VIDEO: Toyota Research Institute napravio automobil s dva volana

VIDEO: Toyota Research Institute napravio automobil s dva volana

Naravno, reč je o modelu koji se koristi u sklopu opsežnih testiranja autonomne vožnje pa drugi volan dobro dođe zbog bezbednosti.

Toyota-Research-institute-1

Takav automobil se zvanično zove Toyota Platform 2.1 Test Mule. Naime, brojne države SAD-a svojim zakonima dozvoljavaju testiranje samovozećih automobila u realnim uslovima, ali samo uz uslov da čovek može u bilo kom trenutku da preuzme upravljanje vozilom u svoje ruke.

Inženjeri zaposleni u Toyota Research Institute smatraju da postoje dve vrste samovozećih automobila: Chauffeur i Guardian. Prvi za sada nije u javnoj upotrebi, jer je reč o automobilu samovozećih mogućnosti Nivoa 5 u kome vozač odmara, spava, čita novine… Dok je drugi automobil u kome vozač nadzire elektroniku i u svakom trenutku je spreman da preuzme kontrolu nad vozilom.

Izvor: Autopress.hr

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

audi s5 na struju

Morate pogledati: AUDI S5 na struju

Kada je izašao iz fabrike, Audijev S5 je bio sve samo ne dosadan. Danas je …

Leave a Reply