NASLOVNA / HOT / VIDEO: Tjunovani Lambo u rekordnom ubrzanju

VIDEO: Tjunovani Lambo u rekordnom ubrzanju

Nema sumnje da je u konkurenciji serijskih automobila Bugatti Chiron rekorder po pitanju ubrzanja do 400 km/h. Impresivno, ali ne i kada je ovaj tjunovani Lamborghini u igri.

Prema zvaničnim podacima Chiron će do 300 km/h ubrzati za 13,5 sekundi, a navodno mu treba manje od minut da uhvati 400 km/h i zaustavi se. Sve su to vrednosti o kojima možemo samo da sanjamo, a tek nekolicina će ih iskusiti.

Lambo-1

Ali, da može bolje i brže pokazao je (opet) Underground Racing čiji 2.500 KS snažan Lamborghini Huracan ruši sve rekorde. Twin-turbo Lambo takođe cepa preko 400 km/h, ali mu za postizanje te brzine treba tek pola milje. Da, manje od kilometra asfalta i manje od 15 sekundi potrebno je ovom bolidu da odradi posao. Nimalo čudno, to su vrednosti dovoljne za osvajanje titule najbržeg u ubrzanju na pola milje.

Izvor: Index.hr

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply