NASLOVNA / HOT / VIDEO: Tesla Model S P100D protiv Ford Mustanga

VIDEO: Tesla Model S P100D protiv Ford Mustanga

Ford Mustang možda jeste pravi predstavnih američkih “muscle” automobila, ali u direktnom poređenju na pisti protiv Tesla S P100D zaista nema nikakve šanse!

Da li je zaista u električnim automobilima budućnost, čak i kada je reč o supersportskim automobilima, koje uglavnom viđamo na drag pisti i trkačkim stazama? Pa, ako se Tesla Motors pita, odgovor je definitivno potvrdan, jer njihov Tesla Model S, i to u najsnažnijoj verziji P100D zaista „ponižava“ većinu sportski nastrojenih brendova.

Tesla-S-P100D-Ford-Mustang-1

Pogledajte samo kako su u nekoliko drag trka prošli vlasnici raznih Ford Mustanga (pa i jedan Nissan GT-R), od serijskih primeraka pa do onih već ozbiljno „naturpijanih“ za trke ubrzanja. Kako i neće, kada P100D oslobađa 762 konjske snage, 931 Nm obrtnog momenta, a do 100 km/h stiže za neverovatne 2,4 sekunde, barem prema zvaničnim podacima!?

A šta tek reći za ovaj primerak Tesle, kojeg je vlasnik dodatno „olakšao“, za oko 250 kilograma, izbacivši mu gotovo sve nebitne stvari iz kabinskog prostora, uključujući zadnju klupu!?

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Test 2023 Ferrari 296 GTB

Nedugo nakon ove objave videli smo impresivni Ferrari 296 GTB koji je prešao ovu stazu …

Leave a Reply