NASLOVNA / HOT / VIDEO: Mercedes E klase All-Terrain 4×4² Prototyp

VIDEO: Mercedes E klase All-Terrain 4×4² Prototyp

Mercedesu ekstremna off-road vozila nisu nepoznanica, što smo mogli da vidimo na modelima kakvi su bili G63 6×6, ili G500 4×4², a sada se ovim zverima pridružuje još jedna zanimljiva kreacija, delo ambicioznog Mercedesovog inženjera Jurgena Eberleu-a.

Mercedes-E-klase-All-Terrain-Prototyp-1

Radi se o jedinstvenom primerku E-klase All Terrain, službenog naziva naziv All-Terrain 4×4² Prototyp. Naime, kada je preuzeo ključeve svoje nove E-klase All-Terrain, Jurgen je odlučio da je dodatno modifikuje. Novi All-Terrain 4×4² Prototyp je rezultat njegovog dugogodišnjeg sna o posedovanju automobila koji bi bio sposoban da juri neprohodnim terenima, i naravno, napornog šestomesečnog rada.

Mercedes-E-klase-All-Terrain-Prototyp-2

Na vozilu su pre svega ugrađene osovine s modela G500 4×4²; auto je potom postavljen na nove amortizere, tako da je pod sada povišen na čak 40 centimetara od tla, što osigurava prolaz kroz najneprohodnije terene. Tu su i novi 20-inčni točkovi sa off road gumama, a što se tiče motora, za pogon ove zveri zadužen je 3.5-litarski V6 benzinac sa 333 KS.

Mercedes-E-klase-All-Terrain-Prototyp-3

Za agresivniji izgled zaslužna je i modifikovana karoserija koja je proširena za 20 cm u odnosu na serijski model.

Mercedes-E-klase-All-Terrain-Prototyp-4

Iako je zamišljen kao unikatni projekat i rezultat je mašte i rada jednog inženjera, u Mercedesu su bili oduševljeni krajnjim proizvodom, tako da se već razmišlja o proizvodnji ograničene serije.

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply