NASLOVNA / HOT / VIDEO: Mercedes-AMG Project One

VIDEO: Mercedes-AMG Project One

Mercedes-AMG-Project-One-foto-1

Mercedes AMG se priprema za jednu od najimpresivnijih premijera Sajma automobila u Frankfurtu – Project One, inspirisan Formulom 1.

Novi hiperautomobil će biti nešto najbliže Formuli 1 sa tablicama, jer Mercedes planira da koristi redizajnirani 1.6-litarski V6 turbo motor koji je zadužen za pogon njihovog bolida za 2017. godinu.

Mercedes-AMG-Project-One-foto-2

Motor će raditi u saglasju sa četiri električna motora sa sveukupnom snagom od 1000 KS. Osmostepeni automatizovani manuelni menjač biće zadužen za transfer snage na zadnje točkove.

Mercedes-AMG-Project-One-foto-3

Maksimalna brzina biće veća od 350 km/h, dok će motor imati čak 11.000 rpm. U Mercedes AMG-u kažu da će, i pored činjenice da se radi o hiperautomobilu, serijska verzija Project One-a biti “normalni” automobil kojim idete na pumpu i točite gorivo kao i sa bilo kojim drugim automobilom.

Mercedes-AMG-Project-One-foto-4

Kompanija će predstaviti model koji je vrlo blizu onog predviđenog za serijsku proizvodnju, a tu su još tri zanimljive premijere: potpuno električni koncept EQA, Mercedes-Benz GLC F CELL EQ Power i novi Smart Vision EQ Concept kompletno autonomni model predviđen za tzv. “shared driving”.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply