NASLOVNA / TUNING / VIDEO: Manhart najavio modifikovani BMW X5 xDrive40e

VIDEO: Manhart najavio modifikovani BMW X5 xDrive40e

Kada su u pitanju hibridni automobili, malo koji tjuner će se odlučiti da se prihvati nekog opširnijeg rada na njima. Razlozi za to su jasni, i kreću se od manjka tehničkih rešenja za električne motore pa sve do razloga zašto su hibridni automobili uopšte kupljeni. I pored toga, sa globalnim promenama koje su u punom mahu i benzincima i dizelašima očigledno u povlačenju, i tjuning industrija mora da se prilagodi. Momci iz Manhart-a su očigledno svesni situacije, tako da su počeli da rade na tome da pronađu alternative. Međutim, umesto da se prihvate posla na novom BMW i8, najpoželjnijem hibridu iz BMW-ove ponude ovih dana, Manhart se odlučio da se oproba na BMW X5 xDrive40e.

Manhart-BMW-X5-xDrive40e-1

Objavili su teaser video pre neki dan na Youtube-u, prikazujući novi hybrid koji im stoji u garaži i čeka da neko na njemu krene da radi. Iako nakon teasera nije bilo novih informacija, neki detalji ipak mogu sa prilično preciznosti da se pretpostave pre zvaničnog predstavljanja.

Ako se uzme u obzir da bi električni motor bio prilično nezgodan za unapređivanje, promene bi se verovatno dešavale na 2-litarskom četvorocilindričnom benzincu pod haubom. Standardnih 245 KS i 350Nm mogu da unaprede. Štaviše, Manhart već poseduje tjuning kit za ovaj motor na osnovu kojeg dotični može da razvije 294 KS i 420Nm. Sa tim brojkama, tjunovani xDrive40e mogao bi da ima sve skupa oko 400 KS i 500Nm, što bi već bile ozbiljne cifre.

Treba svakako sačekati da momci iz Manhart-a odrade posao i zvanično predstave novu kreaciju. Sudeći po njihovom dosadašnjem radu sigurni smo da će biti odlična.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Test 2023 Ferrari 296 GTB

Nedugo nakon ove objave videli smo impresivni Ferrari 296 GTB koji je prešao ovu stazu …

Leave a Reply