NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Kia Stonic na sajmu u Frankfurtu

VIDEO: Kia Stonic na sajmu u Frankfurtu

Automobilski potkompaktni SUV segment, u kome već vlada velika gužva, postao je bogatiji za još jedan model.

Kia Stonic imala je premijeru na sajmu koji se ovih dana održava u Frankfurtu.

Kia-Stonic-Frankfurt-1

Kada je reč o ciljnoj grupi kupaca ovog automobila, korejski proizvođač će se uglavnom oslanjati na mlađu populaciju. U ponudi će biti brojne mogućnosti za presonalizaciju pa će budući vlasnici, na primer, moći da izaberu jednu od 20 dvobojnih varijanti automobila (sa krovom drugačije boje u odnosu na ostatak karoserije).

Motorizacija modela za evropsko tržište u početku će obuhvatiti 1.0 T-GDI turbo benzinca sa 120 ks, kao i atmosferske benzinske motore od 1.25 i 1.4 l.

Na raspolaganju će biti i 1.6 litarski dizelaš.

Kia-Stonic-Frankfurt-2

U skladu sa najnovijim bezbednosnim standardima, Kia Stonic će imati brojne elektronske sistemem asistencije vozaču, uključujući sistem automatskog kočenja u slučaju opasnosti, sa funkcijom detekcije pešaka na kolovozu i upozorenjem na moguć sudar, zatim tehnologiju otkrivanja drugog vozila u mrtvom uglu, sistem upozorenja na automobil koji nailazi bočno sa strane prilikom isparkiravanja u rikverc, kao i sistem upozorenja u slučaju nenamernog napuštanja vozne trake.

Očekuje se da Kia Stonic stigne u evropske prodajne salone tokom trećeg kvartala 2017. godine, kada će biti poznata i cena ovog automobila.

Izvor: B92.net

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply