NASLOVNA / HOT / VIDEO: Jaguar XE SV Project 8

VIDEO: Jaguar XE SV Project 8

Jaguarovo odeljenje SVO (Special Vehicle Operations) najavljuje da će sledećeg meseca predstaviti do sada najekstremniji i najsnažniji drumski Jaguar ikada. Model u pitanju je XE SV Project 8, a radi se o pozamašnoj modifikaciji Jaguar XE sedana.

Jaguar-XE-SV-1

Kao i Project 7 pre njega, XE SV će biti ručno izrađen u SVO-ovom Technical Centru u Koventriju, koristiće isti 5,0 litarski V8 motor, ali će za razliku od pomenutog modela biti nabudžen do 591KS, što je za 24KS više od F-Type. Novi XE SV imaće pogon na sva četiri točka za razliku, opet, od Project 7-ice (koji ima samo pogon na zadnjim točkovima), a u njega će biti ugrađen i specijalno tjunovan osmobrzinski ZF automatski menjač.

Jaguar-XE-SV-3

Pored snažne mašine, automobil će odlikovati i aerodinamični paket (prednji spojler, proširenja blatobrana, set pragova, zadnji difuzor, veliki zadnji spojler…), novi točkvovi, sportski izduvni sistem, modifikovano oslanjanje, jače kočnice, a enterijer će krasiti trkačka sedišta.

Iz Jaguara još nisu objavili oficijelne brojke, ali za model XE SV već kažu da je njihov najekstremniji model te se može zaključiti da će biti brži od F-Type koji od 0-100km/h ubrzava za 3,5s., što će ga svakako ubaciti u kategoriju teške mašinerije kakve su Porsche 911 GT3ili BMW M4 GTS.

U Jaguaru planiraju ograničenu proizvodnju od samo 300 primeraka. Svi će automobile biti ručno sastavljani. Zvanična promocija biće 28. juna.

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply