12/12/2019 10:28:49 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Jaguar XE SV Project 8

VIDEO: Jaguar XE SV Project 8

Kao što je i najavljeno krajem maja, Jaguarovo odeljenje SVO (Special Vehicle Operations) sada predstavlja najekstremniji i najsnažniji Jaguarov sedan ikada. Nazvan je XE SV Project 8, a u pitanju je značajno modifikovani Jaguar XE sedan sa 5,0 litarskim V8 motorom sa kompresorom, 600KS i pogonom na sva četiri točka.

Jaguar-XE-SV-Project-8-1

Sem snažnog motora (uparenog sa osmostepenim Quickshift menjačem), automobil se odlikuje i aerodinamičkim paketom (prednji spojler, proširenja blatobrana, set pragova, zadnji difuzor, veliki zadnji spojler…), haubom od ugljeničnih vlakana, 20-inčnim točkovima sa gumama Michelin Pilot Sport Cup 2, karbon-keramičkim kočnicama, titanium izduvnim sistemom, podešavajućim oslanjanjem i doteranim enterijerom sa trkačkim sedištima.

Jaguar-XE-SV-Project-8-2

Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje samo 3,3 sekunde, a najveća brzina iznosi 322 km/h.

Jaguar najavljuje proizvodnju ograničene serije od samo 300 primeraka (po ceni od 149.995 funti), pri čemu će svi biti sastavljeni ručno.

Jaguar-XE-SV-Project-8-3

Na kraju treba napomenuti da će kupcima na raspolaganju stajati dve verzije; prva je “normalna” sa četiri sedišta a druga je Track Pack varijanta sa samo dva sedišta.

Izvor: Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Arquus Scarabee – monstrum na 4 točka

Arquus Defense je filijala Volvo groupe, a Scarabee (Buba) je njihovo novo vojno vozilo. Ističu …

Leave a Reply