NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Jaguar E-Pace – zvanično

VIDEO: Jaguar E-Pace – zvanično

Jaguar je večeras i zvanično promovisao svoj novi crossover E-Pace, čija prodaja u Velikoj Britaniji će startovati krajem ove godine.
U pitanju je crossover manji od već poznatog modela F-Pace, pri čemu Jaguarov šef dizajna Ian Callum navodi da E-Pace kombinuje izgled sportskog automobila sa Jaguarovim performansama, što će osigurati da će se ovaj model isticati u svojoj klasi.

Jaguar-E-pace-1

Što se konkretnih brojki tiče, E-Pace je dugačak 4345 mm, širok 1984 mm, visok 1649 mm, međuosovinsko rastojanje je 2681 mm, dok zapremina prtljažnika iznosi 480 litara.

E-Pace se bazira na platformi koju koristi i Land Rover Discovery Sport; u ponudi će pored prednjeg imati i pogon na sva četiri točka, kao i brojne sisteme pomoći vozaču i sisteme konekcije.

Prednji pogon će se nuditi samo u verziji sa 2,0 litarskim dizel motorom sa 150KS i šestostepenim manuelnim menjačem, s tim što će ovaj dizelaš moći da se kombinuje i sa opcionim 4×4 pogonom.

Jaguar-E-pace-2

U svakom slučaju, u E-Pace modelu će se nuditi gama četvorocilindričnih benzinskih i dizel Ingenium motora, uključujući i top varijantu sa 2,0 litarskim turbo benzincem sa 300KS. Ova najjača varijanta će od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzavati za 5,9 sekundi, dok je najveća brzina 243 km/h.

Takođe, u ponudi će biti i kontrastni crni krov, panoramski stakleni krov, 10-inčni Touch Pro infotainment sistem sa glasovnom komandom, opcioni 12.3-inčni digitalni instrument panel, Meridian audio sistem, head-up displej i 4G Wi-Fi hotspot.

Proizvodnja Jaguara E-Pace će se odvijati u Magna Steyr fabrici u austrijskom Gracu, dok će cena na britanskom tržištu startovati od 28.500 funti.

Jaguar-E-pace-3

E-Pace će se inače proizvoditi i u Kini, ali će ti primerci biti namenjeni samo kineskom tržištu.

Izvor: Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Arquus Scarabee – monstrum na 4 točka

Arquus Defense je filijala Volvo groupe, a Scarabee (Buba) je njihovo novo vojno vozilo. Ističu …

Leave a Reply