17/04/2024 11:44:19 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Hyundai Kona – novi mali korejski SUV u Frankfurtu

VIDEO: Hyundai Kona – novi mali korejski SUV u Frankfurtu

Hyundai Kona, koji je imao premijeru na sajmu u Frankfurtu, imaće zadatak da pomogne kompaniji u ostvarivanju cilja da do 2021. postane vodeći azijski proizvođač automobila u Evropi.

Kako kažu u Hyundaiju, prilikom razvoja ovog modela fokus je bio na poboljšanju vozne dinamike, kako bi se postavili novi standardi u segmentu malih SUV vozila. Dizajn automobila je pre svega prilagođen mlađoj klijenteli, kao najvažnijoj ciljnoj grupi koja će kupovati ovo vozilo, kažu u Hyundaiju.

Hyundai-Kona-SUV-1

Automobil je dugačak 4.165 mm, širok 1.800 mm i visok 1.550 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.600 mm.

Hyundai-Kona-SUV-2

Pored standardnog prednjeg pogona, kupcima će na raspolaganju biti i opcioni pogon na sva 4 točka, što nije uvek slučaj sa modelima iz potkompaktnog SUV/krosover segmenta, pa se ova karakteristika može ubrojati u komparativne prednosti Kone.

Hyundai-Kona-SUV-3

Kada je reč o evropskom tržištu, kupcima će biti na raspolaganju trocilindarski 1.0 T-GDI turbo benzinac sa šestobrzinskim manuelnim menjačem koji proizvodi 120 ks a iz mesta do 100 km/h stiže za 12 s, uz maksimalnu brzinu od 181 km/h. Najveći obrtni moment iznosiće 172 Nm. U Evropi će se prodavati i 1.6 litarski dizelaš.

Izvor: B92.net

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply