NASLOVNA / TUNING / VIDEO: HGP Volkswagen Arteon sa 480KS

VIDEO: HGP Volkswagen Arteon sa 480KS

Ako ste jedan od onih koji su u potražnji za kupeom sa četvoro vrata koji može da se nosi sa Lamborghini Aventador-om, postoji kompanija u Evropi koja to može da obezbedi.

HGP Turbonachrustung GmbH je već dugo firma u koju se ide radi instaliranja R36 motora u Golf 6 R i ugrađivanja twin-turbo-a. Ali oni to mogu da odrade na gotovo bilo kom automobilu ukoliko je kupac platežno sposoban. I moraju da budu u stanju da to odrade, jer je Arteon daleko od starog Passata koji je donor 3.6-litarskog motora.

Volkswagen-Arteon-HGP-1

Ovaj konkretni model je Arteon sa 480 KS, ofarban u belu boju sa elementima crne. Ono što je zanimljivo je činjenica da se ne može na prvi pogled reći da li je Arteon tjunovan ili nije. Izduvne cevi su prikrivene, i to je fabričko stanje u kojem Arteon dolazi, a HGP je to zadržao. Da bi mogao da proizvede svih 480 KS, HGP je u četvorocilindrični motor ugradio turbo punjač, novi K&N filter za vazduh, nove cevi i creva, reprogramirana je ECU jedinica…

HGP je stavio i KW oslanjanje, kočnice sa diskovima 370mm kao i sportske papučice. Treba imati u vidu da samo modifikacije motora koštaju oko 10.000 evra, ali ako bi se motor promenio u 3.6-litarski, to troškove utrostručuje.

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply