NASLOVNA / HOT / VIDEO: Ferrari Portofino

VIDEO: Ferrari Portofino

Ferrari-jev osmocilindrični kabriolet možda nije nešto najtvrđe što je ikad došlo iz kompanije, ali je novi Portofino definitivno Ferrari.

ferrari-portofino-1

Nakon što je predstavljen prošlog meseca, Ferrari je objavio sve informacije što se tiče modela koji je debitovao na Sajmu automobila u Frankfurtu.

ferrari-portofino-2

Iako ima dvoja vrata, kabriolet sa tvrdim krovom je jedan od najtežih automobila na putu, težak skoro kao neki SUV. To je čest razlog zbog čega se kod ovakvih četvoroseda ipak ostaje pri mekim krovovima. Ipak, treba napomenuti da su u Ferrari-ju uspeli da „skinu“ impresivnih 85 kg sa ukupne Portofino-ve mase u odnosu na California T model, tako da automobil teži 1.663 kg. To je za punih 167 kg manje od BMW-ovog 430i kabrioleta, a motor je duplo jači u odnosu na onaj u 430i.

ferrari-portofino-3

3.9-litarski twin-turbo V8 motor ima 600 KS i 760 Nm. Od 0-100 km/h Portofino stiže za ravno 3.5 sekundi, do 200 km/h za 10.8 sekundi, sa maksimalnom brzinom određenom na 320 km/h. Ove cifre statistički gledano postavljaju ga ispred Ferrari-jevog najzapaženijeg V8 turbo superautomobila: legendarnog F40.

ferrari-portofino-4

Inžinjeri u Maranelo-u uspeli su da povećaju tvrdoću šasije za punih 35%. Sam dizajn automobila izgleda bolje nego što je California ikad izgledala (bar u našim očima).
.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Arquus Scarabee – monstrum na 4 točka

Arquus Defense je filijala Volvo groupe, a Scarabee (Buba) je njihovo novo vojno vozilo. Ističu …

Leave a Reply