NASLOVNA / TUNING / VIDEO: East Coast Defender Project Honey Badger sa Corvette motorom

VIDEO: East Coast Defender Project Honey Badger sa Corvette motorom

East Coast Defender, tjuning radionica sa Floride, već godinama se bavi restauracijom i modifikacijom starih Land Rover-a. Sa ovim Land Rover Defender-om otišli su korak dalje – ne samo da su u njega postavili Korvetin motor, već su mu ugradili i manuelni menjač. Projekat je nazvan „Project Honey Badger“, a samo najtvrdokorniji znalac Land Rover-a mogao bi da ga razlikuje od bilo kojeg Defendera koji je proizveden tokom devedesetih godina. Osim LED svetala, jedina razlika je prosto činjenica da ovaj Defender izgleda kao da je sada izašao iz fabrike.

defender-honey-badger-1

Ispod haube, kao što je pomenuto, Honey Badger ima 6,2 litarski Chevrolet LS3 V8 motor sa 430KS, uparen sa T56 šestostepenom manuelnom transmisijom. dok ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje manje od šest sekundi.

defender-honey-badger-2

Modifikacije između ostalog obuhvataju i Borla izduvni sistem, LSD diferencijal, elemente od nerđajućeg čelika, Kenwood infotainment, JBL zvučnike i sabvufer, full LED svetla, kožna Corbeau sedišta sa crnim šavovima, MOMO volan, 18-inčne Sawtooth točkove sa BF Goodrich gumama, Porsche Dunkelolive metalik boju.

defender-honey-badger-3

Cena Project Honey Badger-a iznosi 159.000 dolara.

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply