02/07/2020 11:19:41 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Citroen E-Mehari by Courreges

VIDEO: Citroen E-Mehari by Courreges

Citroen nastavlja saradnju sa čuvenom francuskom modnom kućom Courreges, a nova zajednička kreacija je specijalna verzija E-Mehari.

Specijalna edicija nosi naziv E-Mehari by Courreges, i limitirana je na svega 61 primerak, u čast broja godina koliko postoji Courreges.

E-Mehari-Courreges-1

Za razliku od prethodne verzije E-Mehari-ja, ova varijanta podrazumeva crnu spoljašnjost, 15-inčne alu točkove, produžene spojlere i branike, kao i 200mm povećan klirens što bi, barem teoretski, trebalo da mu da all-terrain karakter.

E-Mehari-Courreges-2

Crna spoljašnjost je u kontrastu sa belim tapacirungom i trimom na instrument tabli. Proizvođač tvrdi da je trim vodootporan i podstiče buduće vlasnike da ga slobodno čiste vodom bez bilo kakvih bojazni da će nešto oštetiti. Ova verzija E-Mehari-ja je takođe opremljena sa Parrot Bluetooth audio sistemom, dva zvučnika i USB portom.

E-Mehari-Courreges-3

Ispod haube je električni motor sa 67 KS i 166 Nm, koji od 0-100 km/h ubrzava za 7.3 sekunde, sa maksimalnom brzinom od 110 km/h. Baterija od 30 kWh omogućava autonomiju od 195 km.

Citroen će E-Mehari by Courreges Limited Edition predstaviti na nedelji mode u Parizu 8. septembra, a ubrzo potom automobil će se naći na Sajmu automobila u Frankfurtu.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Arquus Scarabee – monstrum na 4 točka

Arquus Defense je filijala Volvo groupe, a Scarabee (Buba) je njihovo novo vojno vozilo. Ističu …

Leave a Reply