12/05/2021 11:10:35 PM
NASLOVNA / HOT / VIDEO: ABT Audi TT RS-R Cabrio

VIDEO: ABT Audi TT RS-R Cabrio

Ako se pitate koji automobil bi bio savršen izbor za leto, odgovor može biti samo jedan – ABT-ov TT RS-R Roadster. Nakon tjunovanja u radionici ABT Sportsline, najpoznatiji svetski petocilindrični motor sada ima 500 KS i 570 Nm, koji nude još ugodnije vozačko iskustvo i performanse. To znači da je 2.5-litarski benzinac pojačan za čitavih 100 KS, a to mu je omogućilo da od 0-100 km/h sada stiže za čitavih pola sekunde brže.

ABT-Audi-TT-RT-R-Cabrio-1

Hans-Jurgen Abt, prvi čovek ABT-a, rekao je da se u ABT-u uvek trude da iz motora izvuku maksimum, ali da uvek paze da ne preteraju pa da to bude štetno za automobil. Zbog toga, kaže Abt, kupci uvek mogu da budu sigurni da će vozilo koje dobiju biti savršeno, kako što se tiče performansi, tako i što se tiče sigurnosti.

Pored modifikovanja motora, u ABT-u su za TT RS-R Roadster pripremili i niz drugih unapređenja. Tu je aero body kit od ugljeničnih vlakana, novi gril sa crvenim TT RS-R natpisom, sređeno oslanjanje, 20-inčni alu točkovi, sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika, kao i LED natpis TT RS-R koji se projektuje sa vrata na tle kada se otvore.

ABT-Audi-TT-RT-R-Cabrio-2

Enterijer je takođe dobio određene izmene. Nova sportska kožna sedišta sa TT RS-R logom i brojnim oznakama sada krase unutrašnjost, elementi od kože, od ugljeničnih vlakana…

Radi se inače o limitiranoj seriji, a u planu je proizvodnja samo 50 primeraka.

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply