NASLOVNA / VIDEO / Top Gear: “Ovo je najzabavniji električni auto” (VIDEO)

Top Gear: “Ovo je najzabavniji električni auto” (VIDEO)

Ferrarijeva privatna staza, La Pista di Fiorano, slavi pola veka postojanja, a sada je na nju stigao i prvi električni sportista.

U pitanju je Ferrari 250 Testa Rossa, ali u nešto drugačijem merilu i s električnim pogonom. Kad kažemo da iza ovog automobila stoji Little Car Company, stvari postaju jasnije. U svakom slučaju, malo ko je očekivao da će ovaj automobilčić stići na slavnu stazu, navodi Index.hr.

Doveli su ga Top Gear i Ollie Kew za upravljačem. Budući da je Ferrari aminovao izradu ovakve replike, stvorena je prilika da se automobilčić s nejakim pogonom pojavi u društvu najbržih na svetu i isproba ovaj gotovo sveti asfalt.

Konkretno, radi se o 16.2 KS maksimalne snage i maksimalnoj brzini od 80 km/h. A za razliku od Baby Bugattija, ova igračka je osetno upravljivija, objašnjava Kew. Pritom imajte na umu da ova originalna replika košta čak 94.000 evra.

“Jako je stabilan i ima neke karakteristike velikih sportskih automobila”, objašnjava Kew. Pritom upozorava da će naglim otpuštanjem gasa doći do podupravljanja, a ako se pretera s gasom, i do preupravljanja. Za pohvalu su i kočnice.

Rekord kruga drži F1 bolid Ferrari 2004, kojim je upravljao Michael Schumacher s vremenom od 1:19 min. Električni “Ferrari” je posao odradio za 2:26.97 min, što je dovoljno da bude prvi i najbrži električni auto na Ferrarijevoj stazi. Nije najbrži auto, bezobrazno je skup za igračku, ali je “najzabavniji električni auto”, zaključili su u Top Gearu.

Izvor: Index.hr

Screenshot: YouTube

PROČITAJ I OVO!

kineska g klasa mercedes

Kineska G klasa košta 6000 evra

Sviđa vam se otmeni Mercedes G klase, ali nemate 166.000 evra za ispunjenje sna? Ne …

Leave a Reply