NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Tesla Model 3, stiže prvi produkcijski model

VIDEO: Tesla Model 3, stiže prvi produkcijski model

Tesla Model 3 je bio jedan od najviše očekivanih automobila svih vremena. Kompanija sa sedištem u Kaliforniji primila je skoro 400.000 porudžbina unapred u vrednosti od gotovo 10 milijardi dolara jednostavno zbog toga što su detaljno prikazali prototip. Zbog toga se dugo čekalo da Tesla konačno predstavi Model 3 – prvi Teslin model predviđen za masovnu proizvodnju.
Prvi čovek Tesle Elon Musk je na Twitteru objavio nekoliko fotografija na kojima je prvi produkcijski primerak dugo najavljivanog Modela 3.

Tesla-Model-3-1

Musk je ranije najavio da će 28. jula prvim vlasnicima zvanično isporučiti 30 primeraka Modela 3, u avgustu oko 100, a u septembru 1.500 komada. Zatim će se isporuke dostići 20.000 vozila mesečno, što bi trebalo da bude tempo od decembra.

Što se tiče izgleda, Tesla je kompaktni sedan sa četvoro vrata, usmeren da uđe u klasu sa ozbiljnim igračima kao što su BMW 3 Series i Mercedes-Benz C klasa.

Tesla-Model-3-2

Kad je u pitanju cena, ona će za osnovnu verziju u SAD-u iznositi oko 35.000 dolara, a treba podsetiti da će i ta varijanta imati autonomiju od najmanje 215 milja (345 km), uz ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) od 5,6 sekundi.

Tesla stalno unapređuje i svoj polu-autonomni hardver, ali će kupci morati da doplate kako bi ga koristili.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply