07/06/2020 12:44:13 PM
NASLOVNA / VIDEO / Šokantna vest: Fiat i Volkswagen postaju jedna kompanija

Šokantna vest: Fiat i Volkswagen postaju jedna kompanija

fiat-volkswagen

Vest koja je jutros osvanula šokiraće mnoge. Nakon razgovora koji je dugo trajao iza zatvorenih vrata, top menadžment Fiata i Volkswagena odlučio je da se ove dve kompanije ujedine u jednu. Koliko se dalo doznati, obe korporacije gase nazive, tj. brend imena, tako da nećemo imati više ni Fiat-a ni Volkswagen-a. Moglo se načuti i to da bi nova firma mogla da nosi naziv Fiatwagen, ali još je rano da bi mogli da uzmemo zdravo za gotovo ovaj podatak.

Na pitanje, koji su planovi što se tiče produkcije novih modela, CEO Fiata Sergio Marchionne najavio je Alfa Romeo Đuliju sa 1.9 Volkswagen motorom, baziranu na platformi VW Pola. Takođe novi Passat koji po planu ove dve kompanije treba da izađe na tržište 2017te posedovaće novi Fijatov motor (čudo tehnološkog dostignuća) od 0.8 litara sa 60 KS.

Na pitanje da li će ovo spajanje uticati na potencijalne planove vezane za supersportske automobile, CEO VW-a Martin Winterkorn rekao je da je u planu nov model baziran na platformi Audi R8 modela, ali sa 1.4 benzinskim turbo motorom snage 75 KS, progonjen na plin, sa manuelnim menjačem od 19 brzina.

Međutim, postoji i pozadina ove priče, naime zašto su se ove dve kompanije uopšte odlučile na ovaj potez, tj. šokantna vest koju smo doznali u trenutku dok vam ovo pišemo jeste i ta da su CEO Fiata Sergio Marchionne i CEO Volkswagena Martin Winterkorn u gej vezi već 25 godina i da je to razlog zašto su se ove dve kompanije ujedinile.

P.S
Naravno, sve ovo je bila šala u skladu sa prvim Aprilom. Ugodan dan želi Vam redakcija Auto Republike. 🙂

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Porsche 718 Cayman GT4 & 718 Spyder

Polovinom juna Porsche je predstavio 718 Cayman GT4, koji je zauzeo mesto u vrhu ponude …