NASLOVNA / HOT / VIDEO: Smart Vision EQ ForTwo

VIDEO: Smart Vision EQ ForTwo

Do 2022. Mercedes-Benz će predstaviti deset novih električnih ili elektrifikovanih modela. Sve od velikih SUV-ijeva pa do malih kompaktnih gradskih automobila, uključujući tu i Smart-a. Na Sajmu automobila u Nemačkoj ovog septembra, Smart će prikazati Vision EQ Fortwo koncept, kompletno autonomno vozilo fokusirano na urbane sredine.

Smart-Vision-EQ-1

Automobil prati Mercedes-Benz-ovu CASE korporativnu strategiju (Connected, Autonomous, Shared & Services, Electric). Ove reči u stvari oličavaju neku glavnu ideju na koju će se oslanjati u Mercedes-Benz-u za većinu automobila koji dolaze u budućnosti.

Smart-Vision-EQ-2

Smart vidi Vision EQ ForTwo kao deo svog Car2go predloga za sve popularniji “car sharing”. Autonomna tehnologija sama će utvrđivati gde i kada će automobil najverovatnije biti potreban, što bi smanjilo vreme čekanja na vozilo. U kompaniji smatraju da će neko tražiti automobil preko Car2go sistema svakih 1.4 sekunde. Naručivaće se preko mobilnog uređaja, a prednji veliki panel pokazivaće niz stvari kao što su da li je auto na putu da pokupi putnika, ili postoji slobodno sedište. Dva mesta jesu malo ograničena, ali u Smart-u kažu da bi mogli da povećaju broj putnika, kao i da bi sistem mogao da “skuplja” putnike prema sličnim interesima.

Smart-Vision-EQ-3

Vision EQ Fortwo koristiće dve litijum jonske baterije zajedničkog kapaciteta od 30 kWh. Moći će da se puni preko kabla ili putem induktivnog punjenja. Kada nije u upotrebi, Vision EQ Fortwo bi sam našao mesto za punjenje.

Smart-Vision-EQ-4

Enterijer i eksterijer podrazumevaju niz novih elemenata, ali je generalni izgled i oblik automobila vrlo sličan trenutnom Smart-u Fortwo. Vrata su prozirna, i otvaraju se preko zadnjih točkova. Ovo je urađeno sa ciljem da se izbegne niz situacija, poput otvaranja vrata kad nailazi biciklista. Rose gold elementi su na branicima i točkovima. Beli paneli karoserije su u kontrastu sa zatamnjenim staklima i displejima. ističu se i LED displeji umesto tradicionalnih svetala, 24-inčni displej u unutrašnjosti i Black Panel prednji gril koji služi i kao sredstvo komunikacije sa ostalim učesnicima u saobraćaju (poput recimo poruka za pešake koji prelaze ulicu). Bela sedišta su ručno pravljena i od kože, i urađena su tako da se lako čiste.

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply