NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Škoda Karoq na sajmu u Frankfurtu

VIDEO: Škoda Karoq na sajmu u Frankfurtu

Kompanija ŠKODA je svečano predstavila novi kompaktni SUV model na Međunarodnom sajmu automobila Frankfurtu. Karoq je prvi ŠKODA model sa digitalnom instrument tablom i kompletnim LTE i ŠKODA Connect sistemom za povezivanje. Novi ŠKODA SUV model ima emocionalni i dinamičan dizajn sa kristalnim elementima.

Škoda-Karoq-Frankfurt-1

ŠKODA KAROQ ima sportski karakter sa emotivnim i dinamičnim dizajnom sa kristalnim elementima karakterističnim za novi ŠKODA dizajnerski stil. Kompaktni SUV je dugačak 4.382 mm, širok 1.841 mm i visok 1.605 mm.

Zahvaljujući velikom razmaku između točkova dužine 2.638 mm, Karoq ima veliki unutrašnji prostor za putnike. Prtljažnik nudi kapacitet od 521 litra sa podignutim naslonima zadnjeg sedišta, a kada su oborena kapacitet se povećava na 1630 litara. Karoq ima nekoliko novih “Simple Clever” rešenja, kao što su virtuelna pedala kojom se otvaraju vrata prtljažnika i VarioFlex podesiva zadnja sedišta. VarioFlex sistem omogućava da se tri odvojena sedišta potpuno demontiraju kako bi se SUV pretvorio u kombi maksimalne nosivosti 1810 litara.

Škoda-Karoq-Frankfurt-2

ŠKODA KAROQ je najdigitalizovaniji model u ŠKODA portfoliju sa digitalnom instrument tablom sa opcijom za programiranje. Prikazi na displeju mogu biti personalizovani i povezani sa infotainment sistemom. Unapređena mreža vozila osigurava ugodnu i sigurnu vožnju za vozača i putnike. Sva rešenja za povezivanje služe za unapređenje protoka informacija i poboljšanje zabave i sigurnosti. ŠKODA KAROQ ima najnovije infotainment sisteme, a zahvaljujući LTE moduli i WLAN hotspotu putnici mogu uvek da budu online.

Nove ŠKODA Connect mobilne online usluge su podeljene u dve kategorije: infotainment online usluge za pružanje informacija i navigaciju, i Care Connect usluge za pružanje pomoći u slučaju kvara u hitnim situacijama. Dodatne online aplikacije dostupne na ŠKODA Connect omogućavaju korisnicima da preko svog pametnog telefona na daljinu proveravaju, konfigurišu i pronađu automobil. Kod ŠKODA KAROQ-a inteligentno umrežavanje između automobila i pametnog telefona dostigao je novi nivo. Telefonska kutija sa induktivnim punjenjem povezuje pametni telefon sa krovnom antenom i istovremeno ga bežično puni.

Škoda-Karoq-Frankfurt-3

ŠKODA KAROQ nudi i nove sisteme pomoći vozaču, kao što su sistem za automatsko parkiranje (Park Assist), sistem za zadržavanje vozila u traci (Lane Assist) i sistem za bezbednost u saobraćajnim gužvama (traffic jam assistant). Sigurnost na putu povećavaju sistem za upozoravanje vozila u mrtvom uglu (Blind Spot Detect), prednji bezbednosni sistem (Front Assist) sa inovativnom zaštitom od pešaka i sistem za pomoć u hitnim situacijama. Kompaktni SUV ima unapređen sisitem za osvetljenje sa full-LED prednjim i zadnim svetlima, kao i ambijentalno osvetljenje za unutrašnjost.

ŠKODA KAROQ u ponudi ima pet varijanti motora, dva benzinska i tri dizel motora sa izlaznom snagom od 85 kW (115 KS) do 140 kW (190 KS). Oba benzinska motora i dva dizel motora su novi u ponudi, a zapremine motora su: 1.0, 1.5, 1.6 i 2.0 litra.

Škoda-Karoq-Frankfurt-4

Sa izuzetkom najmoćnijeg dizel motora, ostali se mogu naručiti sa manuelnim 6-stepenim menjačem ili DSG 7-stepenim menjačem. Motor 2.0 TDI sa 140 kW (190 KS) dolazi u standardnoj verziji sa pogonom 4×4 i 7-stepenim DSG menjačem. Novi 1.5 TSI motor ima i posebnu funkciju koja omogućava deaktivaciju cilindara.

Šasija ŠKODA KAROQ-a postavlja nove standarde u svom segmentu. Iz Ambition linije opreme na zahtev je dostupan profil vožnje sa režimima Normal, Sport, Eco, Individual i Snow (4×4).

Tekst: Skoda-auto.rs

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply