NASLOVNA / HOT / VIDEO: Rolls-Royce Phantom VIII

VIDEO: Rolls-Royce Phantom VIII

Rolls-Royce je konačno zvanično predstavio osmu generaciju Phantom-a, uz konferenciju za štampu, crveni tepih i tematski party povodom istorijskog momenta. Iz Rolls-a kažu da se radi o automobilu sa „najtišom unutrašnjosti“ ikada. U principu Phantom VIII izgleda kao i prethodna generacija, sa nekoliko tehničkih „trikova“ u rukavu.

Rolls-Royce-Phantom-VIII-1

Automobil je oličenje luksuza na četiri točka koje pokreće 6.75-litarski twin-turbo V12 motor sa 563 KS i 900 Nm, uparen sa osmostepenim ZF menjačem i pogonom na zadnje točkove.

Rolls-Royce-Phantom-VIII-2

Menjač je direktno povezan sa GPS-om, kako bi se optimizovalo menjanje brzina u skladu sa regijom u kojoj se nalazite. Ideja je da se brzina motora iskoristi maksimalno pri oštrim skretanjima i u planinskim krajevima.

Rolls-Royce-Phantom-VIII-4

Što se tiče Phantom-ove “tihe unutrašnjosti”, vozilo je bukvalno napakovano sa 130kg zvučne izolacije koji su tu sa ciljem da putnike zaštite od neprijatnih zvukova spoljašnjeg sveta.

Novi Phantom ima niz pomoćnih sistema kao što su night vision, active cruise control, parking assistant za parkiranje sa četiri kamere koje imaju vidokrug od 360 stepeni, senzore na daljinu koji detektuju sabraćaj na putu, sistem za detekciju pešaka, podešavajuće vazdušno oslanjanje, sistem za upravljanje na sva četiri točka, laserska prednja svetla proglašena najnaprednijim na svetu (koja svetle na daljinu od 600m), točkove od 21 i 22 inča, 12.3-inčni infotainemt ekran kao i najudobnija sedišta ikada ugrađena u jedan automobil.

Rolls-Royce-Phantom-VIII-5

Čitav enterijer odiše luksuzom, sve se posebno greje, sedišta, ručke na vratima, centralna konzola… Za opremanje unutrašnjosti koristili su najluksuznije materijale, drvo, kožu, pa čak i svilu.

Rolls-Royce-Phantom-VIII-6

Što se tiče dimenzija, Phantom VIII je dugačak 5762 mm, širok 2018 mm, visok 1646 mm, međuosovinsko rastojanje je 3552 mm (kod LWB verzije je duže za još 200 mm), dok težina vozila iznosi 2625 kg.
Novi Phantom VIII generacije od 0-100 km/h stiže za 5.4 sekunde. Prodaja počinje sledeće godine, a očekuje se da će koštati oko 400.000 funti.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply